"Kongen av Danmark"

29.05.2021
Artikkelbilde
Match Maker har hatt en strålende start på sesongen. I dag tok han sin andre strake storløpsseier i København. Foto: Burt Seeger

Match Maker startet og avsluttet denne måneden med seier på Klampenborg i København. I dag vant han Dansk Hesteforsikring Golden Mile med Elione Chaves på ryggen. Dermed kunne eierne i Stall Skollerud Gård og trener Cathrine Erichsen ta med seg 165.000 danske kroner hjem til Norge. Cathrine hadde også tatt med seg stallkameraten Master Bloom til Danmark, og han løp godt til tredje i Scandinavian Open Championship.

Det ble ikke helt udramatisk i starten av løpet da King David hadde sine utfordringer og tapte noen lengder. Sandtastic tok føringen fulgt av Sanary. Så angrep Math Maker, han leverte en meget sterk avslutning og tok en imponerende seier. Selv om Niels Petersen-trente King David avsluttet godt, kunne Match Maker bokføre sin andre strake for året i Danmark.

Declaration Of War-sønnen har nå vunnet fem av 13 i karrieren, han er ubeseiret på Klampenborg,  og det var første Chaves-seier på hesten som James Doyle, William Buick-kompis og Godolphin-jockey, har vunnet med i England.

Master Bloom (IKC Racing) leverte en flott årsdebut på Øvrevoll for en uke siden, og han fulgte opp med en god innsats til tredje i Scandinavian Open Championship. Suspicious Mind vant løpet for Per-Anders Gråberg, og jockeyen var full av lovord i etterkant av løpet.