Match Maker best på Klampenborg

01.05.2021
Artikkelbilde
Match Maker, her med Manuel Martinez, er en topphest i regi av Cathrine Erichsen. 6-åringen vant lørdag Dansk Jockey Club Cup som en 6-oddser og et fjerdevalg i V5-spillet. Per-Anders Gråberg satt i salen lørdag. Foto: Hesteguiden.com

Dansk Jockey Club Cup, et Listed-løp, var lørdagens best betalte på Klampenborg: 110 000 danske kroner og en prestisjetriumf gikk til Match Maker. Cathrine Erichsen trener, Per-Anders Gråberg var stødig styremann.

STALL SKOLLERUD GÅRD eier. Bak stallpseudonymet; Norsk Jockeyklubs styreleder Ole-Christian Hallerud, kona Vibeke Hallerud og Pia Skjærsveen. 6-årige Match Maker har nå vunnet fire løp på 12 starter, to av seirene er tatt i England, én på Øvrevoll og altså én på Klampenborg. På syv starter i Skandinavia har ikke Match Maker, som var toer i Polar Cup, vært utenfor trippelen. Toer etter Match Maker; Niels Petersens King David som startet for første gang siden august.

CATHRINE ERICHSEN var skuffet etter Duca Di Comos tap i Malmö, i dag var hun naturlig nok i den andre enden av humørskalaen: - Jeg var spent på forhånd og trodde Match Maker kunne være en vinner. Han avsluttet fint i fjor og har hatt en hyggelig vinter. Distansen var ny, men jeg har hele tiden trodd at dette kunne være en riktig distanse, sier Cathrine til ovrevoll.no.

PER-ANDERS GRÅBERG vant begge lørdagens hovedløp i København. Først på Sørens Jensens Margrethe i Sceptre Stakes, deretter på Match Maker som han satt på for første gang: - Cathrine sa det var en god sjanse på forhånd. Og vi vant jo ganske lett. Han lå på litt fra start, ellers var det ikke noe problem, sa P-A til ovrevoll.no etter løpet. Han er i en absolutt flytsone etter comebacket. Åtte seire siden siden 15. april er ikke småtterier. Mer venter.  

* Match Maker starter neste gang i Golden Mile på Klampenborg 30. mai.