"Kjempedeilig å komme ut i løp igjen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.05.2021
Artikkelbilde
DEN SATT! Jan-Erik Neuroth og Miss Haven vinner lett på Bro Park. Foto: Svensk Galopp

Han trengte ett løp og vant det andre på Bro i comebacket. I dag rir Jan-Erik Neuroth syv på hjemmebanen. - Det er kjempedeilig å komme ut i løp igjen, sier han til ovrevoll.no.


* Jan-Erik Neuroth blinker ut 7 Nouvelle Lune (V5-2, 35-prosenter kl. 10.00) og 4 Thunderey (V5-3, 28-prosenter) som de beste sjansene.

- ALT KJENNES BRA UT og som jeg håpet, sier 34-åringen. Han er tilbake i løpsbanen på Øvrevoll for første gang siden lørdag. 4. juni i fjor. Ulykken med Nouvelle Lune skjedde fem dager senere; 9. juni. Sidney Pearl (21. mai) er Jan-Eriks siste vinner før dagens blanke ark. Championat-jakt? - Å ri storløp er nok viktigere enn championatet i år. Det er hestene som teller i en spesiell sesong. Du blir jo nesten sittende i fritidskarantene til i høst. Men det klart, blir jeg gira og har muligheten skal jeg selvfølgelig kjempe for et championat, sier jockeyen som ble champion i 2019 med 28 førsteplasser.
I fjor tok Carlos Lopez sitt championat nummer syv. Det første så langt tilbake som i 2007.  

SØNDAG rir Jan-Erik i fem av løpene på Jägersro. Han setter seg i bilen kl. 04.00, returnerer etter løpene - og er tilbake på Haslum godt innenfor 24-timersgrensen.

* Her er hans kommentarer til dagens hester og sjanser på Øvrevoll:

- 4 Nordic (1. løp, Wido Neuroth, Alan Wallace rir) kommer nok til å trenge løpet. Er litt tung ennå. Det kan også være litt langt. Men han har lav vekt, det skal sies. 

- 2 Ravaillac (V5-1, Wido Neuroth, 13-prosenter, Skandinavisk Mesterskap) er en sein hest - og forøvrig en ganske liten hest. Spørsmålet er om han er rask nok. Står distanse. Skal også gå bra på banen som den trolig blir i dag. Jeg gikk den fredag. Det er mye flekker, den blir myk og kan bli litt røff. 

- 5 Couleur Café (V5-2, Wido Neuroth, Andreas Tapia Dalbark, 6-prosenter, Fam. Einar Nagell-Erichsens Hoppeløp) er ute på en distanse som skal passe bra. Trener fint og er bedre enn formtallet. Er en bra outsider hvis det klaffer. Men skal helst ha gode forhold.
- 7 Nouvelle Lune (V5-2, Wido Neuroth, 35-prosenter) har fordel av at det har regnet, men er ikke veldig glad i Øvrevolls opp-og-ned-bane. Best på Jägersro. Distansen kan også være litt kort. Det var forbeholdene. Er uansett god nok til å vinne, har vunnet her.
Red. anm.: Nouvelle Lune har fire seire i karrieren, tre på Jägersro og én på Øvrevoll i debutløpet som 2-åring.

- 6 Voix D'Amie (V5-3, Wido Neuroth, Andreas Tapia Dalbark, 17-prosenter) har fordel av en eventuell tung bane. Har en fin speed og skal ikke være veldig mye dårligere enn de andre i løpet. Men jeg tror 4 Thunderey, som jeg rir, er foran.
- 4 Thunderey (V5-3, Wido Neuroth, 28-prosenter) er en lett, fin hoppe i sesongdebut. Distansen passer. Dette er en god hest. Har ikke gått ytre sving, det er spørsmål om å finne balansen. Og oppløpet er langt. Skal være blant de tre. Takler hun banen, kan Thunderey være vinneren. 

- 4 Solveig (V5-4/V4-1, Wido Neuroth, Elione Chaves, 10-prosenter) trener bra og er en hest i stadig forbedring. Mne ute mot eldre her. En fin outsider i dag. 
- 12 Mudjimba (V5-4/V4-1, Annike Bye Hansen, 12-prosentere) kjenner jeg ikke.

- 5 Screwbox Carlras (V5-5/V4-2, Helle Christensen, 14-prosenter) kommer ut i Øvrevoll Sprint Cup. Har gått bra her før - og må altså regnes på tidligere prestasjoner.

- 2 Perfect Illusion (V4-3, Gina Mathisen, 3-prosenter) er ok hest som ikke gjør seg bort her uten at jeg kjenner dagsformen.

- 8 Prince Field (V4-4, Kjell Erik Swartling, 8-prosenter) er kanskje ute på litt kort distanse og kan trenge løpet, sier Jan-Erik Neuroth.DET VAR STADIG TOMMEL OPP fra Cathrine Erichsen (se Hesteguidens bilde over) i fjor. 36 trenerseire, flest av alle på Øvrevoll og en andreplass på statistikken etter Niels Petersen. Det er som kjent pengene som teller på trenernes statistikk. Cathrine vant tre på avslutningsdagen i 2020 - og er neppe langt unna vinnerpaddocken i dag heller.
- 5 Purple Ace (V5-1, Elione Chaves, 61-prosenter) er den beste sjansen, sier hun til ovrevoll.no.

* Her er Cathrines kommentarer:

- 1 Silver Falcon (1. løp, Elione Chaves) ser fin ut, jobber bra. Hyggelig sjanse.
- 2 Master Bloom (1. løp, Nora Hagelund Holm) får dette som en gjennomkjøring til Scandinavian Open. Jeg tror mer på den andre i dag.

- 5 Purple Ace (V5-1, Elione Chaves, 60-prosenter) tok fem strake i fjor. Vi prøver på sjette nå, og håper det går. Distansen er en fordel. 
Red. anm.: Purple Ace, oppdrettet av Knut O. Arnesen, var Øvrevolls mestseirende hest i fjor. 

- 6 Eesha My Flower (V5-2, Elione Chaves, 27-prosenter) ser hyggelig ut, men skal ha løp. 

-  2 Buckybabe (V5-4/V4-1, Gutemberg Da Silva, 11-prosenter) er den jeg tror minst på av mine i dag. Har fått juling av handicapper'n, dette er ingen 87-hest. Uten blinkers i dag.

2 Royal Ambition (V5-5/V4-2, Elione Chaves, 14-prosenter) trener fint. Du må være heldig med reisen i Øvrevoll Cup. Er han det, bør han havne i toppen. 
3 Sir Leo (V5-5/V4-2, Nora Hagelund Holm, 6-prosenter) er også fin i trening. Det samme her, må ha flyt, sier Cathrine Erichsen.


TOBIAS HELLGREN er stor Øvrevoll-fan, lur ikke på det! Men han er ikke på hyggetur i dag. Parhestene Tobias Hellgren og Anna Pilroth har alltid ambisjoner: Fire starthester i dag, her kan det være en vinner eller to. Hellgren-hestene ser underspilte ut, enkelt og greit.

* Her er Tobias Hellgrens kommentarer til hester og sjanser:

8 Ginmann (V5-4/V4-1, Anna Pilroth, 9-prosenter) er spennende i dag på myk gressbane. Bra på dirt sist, kapasiteten er stor, og han ser fin ut. Viste stridsmoral igjen sist. Gjør han det nå, skal dette være en veldig bra sjanse. Kanskje, jeg sier kanskje, vår beste mulighet i dag. 

6 Martini (V5-5/V4-2, Anna Pilroth, 8-prosenter) gikk klart bedre enn ventet på 1000 meter sist. Ser fantastisk ut. En rask hest som skal regnes. Myk bane ingen fordel, men han skal takle det uansett.
7 Archers Ignite (V5-5/V4-2, Sandro de Paiva, 7-prosenter) har derimot fordel av myk bane, et klart pluss for denne. Er god nok, men må vise det. Litt vanskelig å skille våre to, men Martini er den jevneste.

6 Sea Moonster (V4-3, Anna Pilroth, 6-prosenter) burde jeg ha strøket sist. Ned i klasse, distansen er ok. Bør regnes, jeg er ikke så sikker på om favoritten vinner dette løpet, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no

SILJA STØREN sender ut fire og tror mest på 10-prosenter'n 1 London Rock i V5-5/V4-2, Manuel Martinez rir. - Vi håper på revansje i år. Gikk rett ut - på vei ut av svingen i fjor, jockeyen datt av. Det skal ikke være noen problemer nå, uttaler Silja som tror 11 Seven Nation Army i V5-4 "hadde vært en vinner på dirt". Men nå er det altså gress. - underlaget er et spørsmålstegn, sier hun.

* Merk at forhåndsfavoritten Queen Of Skara er strøket i V4-3.

*Se rikstoto.no/vinnersjanser | Hjelpelinjen.no

* Her kan du følge løpene: 

https://www.nettavisen.no/sportspill/trav/se-lordagens-v75-fra-biri-gratis-pa-nettavisen/s/12-95-3423860461

* Eller på denne linken:

http://www.atgvision.com/hlsplayer/track5/