Øvrevolltips til løpene lørdag 22. mai

Skrevet av Birger Christensen,  21.05.2021
Queen of Skara. Foto Svensk Galopp

Det er enormt gledelig at Øvrevoll er i gang med sesongen 2021. Sportslig starter vi med en rekke topphester på plass. Dette er det programmet som skulle ha vært bydd oss på 17. mai, nå kan vi glede oss med syv gressløp og et par på dirten og fin sport lørdag kveld. Mer om åpningen i en forhånds som kommer litt senere på fredag,

1. LØP - FIRELLO ELITEHANDICAP - 2160 GRESS

Kun fire hester i årets første løp. Men det er god kvalitet, og det er bare å glede seg. Vi synes Master Bloom var mest stabil på høsten i fjor, og han får et knepent vinnertips. Privilegiado tok Triple Crown i 2019 og vant Oslo Cup i fjor. Har en god sjanse. Nordic vant Guineas og ble fjerde i Derby i fjor. Spennende på lav vekt. Silver Falcon var ikke som best hele tiden i fjor, kan han komme tilbake?

Tips: 2 Master Bloom - 3 Privilegiado - 1 Silver Falcon Outs: 4 Nordic

2. LØP - V5-1 - SKANDINAVISK MESTERSKAP FOR 3-ÅRINGER - 1800 GRESS

Purple Ace ble mestseirende på Øvrevoll i fjor. Ikke hverdagskost for en toåring. Her tror vi HollywoodBoulevard kan by på kamp etter et fint løp på Klampenborg. Ravaillac debuterte bra, dog klart slått av Purple Ace to ganger. Checkered Ninja gikk helt ok på Klampenborg, får siste plass på linjen i kamp med Lady Maleficent.

Tips: 5 Purple Ace - 4 HollywoodBoulevard - 6 Checkered Ninja Outs: 2 Ravaillac

3. LØP - V5-2 - FAM E NAGELL-ERICHSENS HOPPELØP - 1800 GRESS

Nouvelle Lune har vært aller best på Jägersro, men har også levert bra på Øvrevoll. Står fint til og får et knepent tips. Eesha My Flower vant hoppeløpet på Derbydagen i fjor, sesongen var i det hele tatt veldig sterk. Careless Whisper er kanskje banens beste maiden. 9 av 11 på trippel, kommer seieren nå? Smooth Escape lurte motstanderne på 17. mai i fjor, vi tror det blir tøft å gjenta.

Tips: 7 Nouvelle Lune - 6 Eesha My Flower - 4 Smooth Escape Outs: 1 Careless Whisper

4. LØP - V5-3 - HOTEL BRISTOL 3-ÅRSLØP - 1600 GRESS

Et kanonfelt. Trenerne Petersen, Erichsen og Neuroth mønstrer alle to flotte treåringer. Her finer vi fort en klassisk vinner eller to. Thunderey er ubeseiret og får et knepent tips. Global Gathering vant litt overraskende Vinterfavoriternas Pris i fjor, det borger for klasse. Andelshesten City Code vant i Norges-debuten, han blir fulgt med argusøyne. Voix d'Amie er en super hoppe som ikke har gjort mye galt så langt.

Tips: 4 Thunderey - 1 Global Gathering - 6 Voix d’Amie Outs: 3 City Code

5. LØP - V5-4 - V4-1 - IRISH THOROUGHBRED MARKETING - 1600 GRESS

Et flott løp for hester ikke så langt fra eliten. For mange er det sikkert overraskende at vi tipper Ginmann først. Han var en ungheststjerne som i 2000 Guineas vant foran en annen topphest, Swedish Dream. I de to løpene i år har det vært klar fremgang etter mange problemer, og vi tar sjansen. Kasai og We Got the Boss er ofte i striden, og begge kan kjempe langt fremme. Buckybabe var rå i fjor høst med fire strake på de fire siste løpsdagene. Vinner han her på 67 kilo, blir vi enda mer imponert.

Tips: 8 Ginmann - 5 Kasai - 2 Buckybabe Outs: 6 We Got the Boss

6. LØP - V5-5 -  V4-2 -  ØVREVOLL SPRINT CUP - 1600 GRESS

Barny har allerede levert to sterke innsatser i år. Vant et tilsvarende løp på nasjonaldagen i forfjor. I mot tror vi mest på Cathrine Erichsens duo Sir Leo og Royal Ambition. Sprintløp på gress er etter vår mening en livrett. Også Martini har vunnet et slikt løp, og formen er på gang.

Tips: 9 Barny - 3 Sir Leo - 6 Martini Outs: 2 Royal Ambition

7. LØP - V4-3 - DD-1 - CAFE HYGGE HANDICAP - 1730 GRESS

Vi likte godt det vi så av Queen of Skara i Gøteborg søndag. Hun er best på gress, og Henrik Engblom har åpnet sesongen meget bra. Vår banker i en åpen 4-omgang. Hope and Glory hadde en fin sesong i fjor. Liker også gressbanen. Sunbreak var god i sine to siste løp i fjor. Har ikke startet på ni måneder. Perfect Illusion fikk endelig en seier i nest siste start. Er ofte på trippelen.

Tips: 9 Queen of Skara - 8 Hope and Glory - 2 Perfect Illusion Outs: 1 Sunbreak

8. LØP - V4-4 - DD-2 - FACALANI HANDICAP - 1600 DT

Chili Explosion kom stadig nærmere en seier i fjor høst. Denne oppgaven virker overkommelig. Stogas Fairytale vant to løp i fjor. Det var det ingen andre i feltet som klarte. Av de øvrige var det kun Punktum Finale som seiret, og det gir plass på linjen. Sir Aircross har fin fart, men 1600 meter kan være litt langt.

Tips: 4 Chili Explosion - 5 Stogas Fairytale - 3 Sir Aircross Outs: 2 Punktum Finale

9. LØP - FAUSTINO HANDICAP - 1100 DT

Finaleløpet på åpningsdagen er skummelt å vurdere. Masse fart, ikke like stor utholdenhet hos flere. Rock Dancer på formtall 61 og Lopez på ryggen frister, men han er ikke veldig pålitelig. Black Million er jevnere og et greit trippelkort. Simmy's Copshop møter svakere motstand enn han pleier, kan være en luring. Oliver er jevn, og kan være en hest å bygge trippelspillet på.

Tips: 9 Rock Dancer - 7 Black Million - 3 Oliver Outs: 4 Simmy's Copshop