Quiz: And the winner is...

Skrevet av Tom W. Johannessen,  05.05.2021
Artikkelbilde

Quizen har landet, fasiten er klar. Og sterke vinnere er like klare. 50 innleverte svar var et flott resultat.  Det ble fotofinish og loddtrekning: Til topps med 20 rette svar; Hallvard Soma.

Av: Tom W. Johannessen

*
MED ANDRE ORD en sterk sesongstart for veteranen fra Granåsen på Hosle.
Han vant loddtrekningen mot en annen dyktig veteran, Lisette Olai-Olsen.
Hun var også feilfri.

* NI HADDE 19 RIKTIGE SVAR. Her gikk loddtrekningen i favør av følgende tre:
Stig Olsen, Morten Olsen og Hans Christian Holm.
Sistnevnte Eiksmarka-bosatt travkusk i Norges-toppen. "HC" er samboer med amatørtrener Nina Bakstad og også en kjent mann i Øvrevolls galoppmiljø. 
Gratulerer til samtlige premievinnere! 


Premier

1. premie: Gavekort for 2 personer på Cafe Hygge/Norsk Derby, inkludert middag med bobler!
HALLVARD SOMA
2. premie: 1 overnatting i dobbeltrom for 2 personer på valgfritt Thon Hotel, inkludert frokost.
LISETTE OLAI-OLSEN
3. - 5. premie: Middag for 2 i Derbystuen på Øvrevoll under vanlig løpsdag. Her serveres det mat fra Tatakii Asian. 
Inngangsbillett og løpsprogram følger med. Gjelder ikke Norsk Derby.
STIG OLSEN, MORTEN OLSEN, HANS CHRISTIAN HOLM

* Vinnerne i de tre kategoriene henvender seg til administrasjonen v/Thomas Gjelsås.

 * I forkant ble følgende opplyst: Ved poenglikhet avgjøres plasseringen ved loddtrekning. 


Her følger fasiten for vårens Galopp-quiz:

Spørsmål 1/riktig svar: Angel Love
* Dette ble quiz'ens fallgrube. Her bommet flest, Appelina hadde veldig mange tilhengere. Men bildet er fra Angels Loves seier i Erik O. Steens Memorial på Derby-dagen i 2018. Et flott ritt av Jan-Erik Neuroth her. Favoritten Icecapada halvt skjult bak vinneren. Angel Love var brun og en større modell, Appelina fuks og mindre. Begge er nå avlshopper.   

Spørsmål 2/riktig svar: c) Woodbine
* William Buick vant sitt første Gruppe 1/Grade 1-løp på Woodbine/E. P. Taylor Stakes 17. oktober 2009. Han satt på Lahaleeb, trent av Mick Channon. 

Spørsmål 3/riktig svar: b) Rodan
* Terje Dahl, som døde i 2017, vant tre løp i England på ryggen av Hasty Word - og ett med Mexico Bay. Men Rodan var ingen seiershest for Dahl i England.

Spørsmål 4/riktig svar: c) 180 centimeter

Spørsmål 5/riktig svar: c) 10 
* Sportssjef på Øvrevoll, Liv Kristiansen ble nr. 10 med Campaigner 29/9 i 2005. Løpet ble vunnet av Bull's Eye og Sofie Langvad.

Spørsmål 6/riktig svar: b) Cathrine
* Cathrine Erichsen fylte 50 i januar i fjor, Yvonne Durant ble 50 i juni.

Spørsmål 7/riktig svar: Columbian Friend 

Spørsmål 8/riktig svar: Trond Jørgensen

Spørsmål 9/riktig svar: Flying Friendship
* Skipstreder og mannen og gründeren bak Braathens SAFE, Ludvig G. Braathen, introduserte F-27, Flying Friendship, på det norske rutenettet i desember 1958. Men før den tid hadde eieren bak Stall Amazone sett sin 3-årige galoppør, med samme navn som flytypen, vinne Norsk Derby for Eddie Hide.
Både den svenske og den danske gikk også til topphesten som ikke var veldig stor av størrelse. Lester Piggott red i Svenskt Derby, Eddie Hide i Dansk Derby. Reidar Johansen var trener for Flying Friendship. 

Spørsmål 10/riktig svar: b) 2 
Han vant aldri løp, men ble én gang toer og én gang treer etter fem ritt i 1976 og ni i '77. I miljøet var Kristen Reagan en velkjent treningsrytter, kjent under navnet "Sunshine".I bokseringen var Kristen Reagan en tøffing og en vinner. Fire ganger NM-vinner og en av de beste amatørboksere Norge har hatt. Etter boksekarrieren har Reagan vært en profilert ekstremsportutøver med solobestigning av Skjoldet på meget utfordrende Kjelag i Lysefjorden på sin CV.
 

Spørsmål 11/riktig svar: Go Go Gadget/Eddie Ahern
* Go Go Gadget var Niels Petersens første Derbyvinner, som gikk til topps i 2010. Litt underlig var det at han var så lite betrodd. På fire starter hadde han tatt tre seire, og i generalprøven Derby Trial vant han foran stallkameraten Bank Of Burden. Likevel ble vinneroddsen i Derby 23.38. Med unntak av Reflections skrellseier i 1992, var seieren til Go Go Gadget den høyeste oddsen siden 1967.

Spørsmål 12/riktig svar: a) Odd  

Spørsmål 13/riktig svar: José Santos León
* José Santos León, det er hans fulle navn også i dag, er nå blitt 60 år. Han er en eldre bror av Manuel og Luis Santos, velkjente jockeyer i Skandinavia. Fire av åtte Santos-brødre ble forøvrig jockeyer. José valgte USA og ble stjernerytter. Han ble "top money earning jockey" i fire år på rad - fra 1986 til og med '89. Etter 4083 seire og 1,56 milliarder norske kroner innridd satte han sluttstrek for karrieren i 2006. 

Spørsmål 14/riktig svar: Philip Scott Sønsteby

Spørsmål 15/riktig svar: c) Tor Wollebæk

Spørsmål 16/riktig svar: Swinging Of Venice

Spørsmål 17/riktig svar: c) Janos Tandari

Spørsmål 18/riktig svar: a) 189 dager

Spørsmål 19/riktig svar:c) 240 pund
Prior var Lunds første klassiske vinner trodde man etter målpassering i 2000 Guineas i 1967. Men Prior ble disket for å ha veid inn med undervekt. Det var første og siste gang en vinner fra Arnfinn Lunds stall ble disket av en sånn grunn, og seieren gikk til Jolliday Air. Arnfinns første klassiske vinner kom i 1969; da vant Carnaby Street det første 1000 Guineas på Øvrevoll. 

Spørsmål 20/riktig svar: a) Irsk