I dag: Tilbake som nummer én?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.05.2021
Artikkelbilde
Duca Di Como og Elione Chaves vinner fjorårets utgave av Pramms Memorial. Foto: Svensk Galopp

"Vi vägrar tro at den her här fenomenala topphästen torskar i två lopp i rad", skriver galopptips.se. Det handler om Pramms og tittelforsvarer 5 Duca Di Como (V64-5) som gikk på et sjokktap sist.

VI SPOLER TILBAKE til 25. april og Spring Mile på Jägersro: Duca Di Como, med åtte av åtte på dirt, var trykket ned så langt man kommer i toto'n. Men alle klisjeers mor fikk gyldighet: Alle løp skal løpes. Det var tidlig tomt på en tank som vanligvis er fylt opp;  "Duca", med Elione Chaves, ble treer etter Stormy Ocean og Couples. Forklaringen kom etter veterinæsjekken i etterkant: Duca Di Como hadde en halsbetennelse og var rett og slett unnskyldt.

CATHRINE ERICHSEN, med tre seire på Øvrevolls åpningsdag, er spent i dag. Litt mer spent enn normalt. 51-åringen fra Årvoll og Hosle, "The Leading Lady" i skandinavisk galopp, har ikke fått trent "Duca" like mye og like regelmessig som vanlig inn mot Pramms. - Men han er klarert av veterinær. Og "Duca" virker å være på gang, alt ser normalt ut nå. Han er muligens ikke 100 prosent, men det behøver han kanskje ikke være for å vinne i dag? spør Cathrine retorisk foran et Pramms-løp med 600 000 svenske kroner til vinneren. Starttidspunkt: Kl. 13.53 (V64-5). 

DUCA DI COMO, nå seks år, debuterte med seier for Sandro de Paiva på Øvrevoll 26. april 2018. Jan Petter Sissener og Stall Como eier skimmelen som er en skandiavisk utgave av de amerikanske dirtkongene Charlatan og Knicks Go. 14 førsteplasser på 21 starter og drøye 3,3 millioner kroner på konto er en imponerende fasit så langt.  
Duca Di Como var en 64-prosenter i spillet kl. 11.00 i dag. "Duca"-rytter Elione Chaves har tre seire i Pramms, det samme har Manuel Santos.  

PER-ANDERS GRÅBERG rir 4 Jazz Explotion i Pramms, en 8-prosenter som Bodil Hallencreutz trener: "Är han som han ska, borde vi kunna vara tvåa bakom Duca", skriver P-A i en sms til ovrevoll.no før løpene på Jägersro starter. Han blinker ellers ut 8 Black Power (1. løp) og 2 Palm Springs (V64-4,13-prosenter) som sine beste sjanser i dag.
Jan-Erik Neuroth, som vant Fam. Einar Nagell-Erichsens Hoppeløp lørdag samme med Nouvelle Lune, satte seg i bilen kl. 04.00 i dag. Han rir fem på Jägersro: - 9 Seneschal (V64-1) er nok den beste sjansen. Kanskje ikke best på dirt, men distansen er ok. Det samme er motstanden, sier Jan-Erik til ovrevoll.noELLERS FRA GALOPPSØNDAGEN: Rachel Blackmore, årets Grand National-vinner på Minella Times (se Aintrees bilde over), er startklar for første gang i Frankrike. Hun rir Ajas i Grand Steeple-Chase de Paris. Ajas var tidligere i trening hos Tobias Hellgren og er eid og oppdrettet av Ulf Sjöberg.

WILLIAM BUICK rir fire på Nottingham i dag. Han har 14 seire så langt i England, championatkampen regnes fra 1. mai til og med Champions Day på Ascot 16. oktober. Oisin Murphy topper så langt med 17 førsteplasser. Han rir to favoritter på Nottingham i dag, det samme gjør Godolphin-jockey og William-kompis James Doyle.