Klar for Guineas - og klar for fight!

01.05.2021
Artikkelbilde
William Buick rir i syv av åtte løp på Newmarket i dag. Seks av rittene er på Godolphin-hester, trent av Charlie Appleby. Foto: Eirik Stenhaug

William Buick sitter på Master Of The Seas i 2000 Guineas på Newmarket kl. 16.40. Championatkampen er i gang, og vår mann rir i syv av åtte løp. Han er favoritt i fem!

Av: Tom W. Johannessen

TITTELFORSVARER Oisin Murphy har valgt Goodwood som sin bane 1. mai. Der rir han syv løp, Murphy er forhåndsfavoritt i tre av disse. Når kruttrøyken har lagt seg lørdag ettermiddag, vet vi - og galopp-England - mer om hvem som har kommet best ut av blokkene. Jo da, Tom Marquand, Hollie Doyle og Ben Curtis  kommer til å vinne mange løp i år. Det gjør også Ryan Moore og Frankie Dettori. Men 2021 skal handle om Murphy og Buick.
Og William fra Eiksmarka er definitivt klar. Han skal ikke havne bak fra start i år. Lur ikke på det!

THE FLAT JOCKEYS CHAMPIONSHIP innledes altså i dag og avsluttes med British Champions Day 16. oktober på Ascot.

MUTASAABEQ ble etteranmeldt til 2000 Guineas for 30 000 pund og har nå klatret opp som snau forhåndsfavoritt i timene før start. Imponerte på Newmarket 13. april og har to av to. Jim Crowley rir, Charlie Hills trener.
William og Master of The Seas vant Craven Stakes og overbeviste, men noteres stadig til åtte og ni ganger pengene. One Ruler, også det en Godolphin-hest, er ikke like het som for en uke siden: Ti ganger på den i dag. 
Outsideren til 12 ganger er Lucky Vega. Står denne distansen, er dette en mulig vinner.

OVER TIL KLAMPENBORG: Sceptre Stakes (100 000 danske i førstepremie) og Dansk Jockey Club Cup (110 000 i første, Listed-løp) er hovedoppslagene i dag: Per-Anders Gråberg, med mektige 29 i seiersprosent etter comebacket, blir favoritt med Søren Jensens Margrethe i Sceptre Stakes. Han tror på en god seiersjanse. Men P-A er ikke sikker om det holder mot Bent Olsens Nascetta som var sterk toer sist - etter meget gode Sanary med nettopp Gråberg i salen. 

NIELS PETERSEN sender ut King David som stor favoritt i Dansk Jockey Club Cup. Har hatt sine problemer, men skal være fit igjen nå. - Men han har ikke startet siden august, og det er spørsmålstegn. Learn By Heart kommer med Dubai-form, og det er garvede hester hester i feltet her. Men jeg tror og regner med at han kjemper i toppen, sier Niels til ovrevoll.no. Match Maker fra Cathrine Erichsen (P-A Gråberg rir) gjør forøvrig en spennende start i dette løpet. Ellers før Klampenborg: Rocketman kan ha litt problemer i startboksene, men her er trener Tobias Hellgren "opp":
- Vår beste sjanse i dag, sier Tobias til ovrevoll.no. Anna Pilroth rir. Også Hopespringseternal er en hest Hellgren mener skal hevde seg mot moderat motstand i dag.

Husk ellers innleveringsfristen for Galopp-quizen kl. 24.00 i kveld!