Er spent foran sesongstarten

Skrevet av Birger Christensen,  24.03.2021
Artikkelbilde
Annike i vinnerpaddocken med Swedish Dream

Annike Bye Hansen og undertegnede har en ting til felles: Vi liker våren betydelig bedre enn vinteren.

- Nå er det nydelig ute i vårsola. Deilig å kjenne at det begynner å varme, og snart er det full fart på banen. Forhåpentligvis, tenker Annike høyt.

 

Betenkeligheten ligger selvsagt i alt som skjer rundt oss. I fjor klarte Øvrevoll å starte opp til første planlagte løpsdag. Nå er den bare tre uker unna, torsdag 15. april skal det ønskes velkommen. 

- Jeg synes i hvert fall at det ser bra ut på stallen. Har 17 hester i trening, den siste fikk jeg nylig fikk inn på stallen er Tambora Queen som kun startet tre ganger og kan bli et fint tilskudd..

- Swedish Dream har vært den beste på stallen de siste par årene. Hvordan står det til? 

- Det ser bra ut. Han er ikke helt enkel å reise med, og gresset på Bro er han ikke så glad i. Annenplassen i Sveaas i fjor var et høydepunkt. Tror han kan hevde seg der igjen, og det er noen fine Listed-løp hvor han bør kunne gjøre det skarpt i.

Noen hester du vil trekke frem?

 - General de Vega tror jeg kommer til å få en sterk sesong. Har vist takter før han kom til meg, blant annet var han tredje i Dubai. Dette er en bra hest, og formtall 83 er intet maksimum for ham. Vil også nevne Mudjimba. Har en del nerver, men viser også kapasitet. Unwanted Beauty var syk i nesten hele 2020, er fortsatt ikke helt sikker på hvor god hun er. Også har vi selvsagt Calcaterre. Han er pigg og kry og vil starte så lenge han henger med.

- Hvem vil ri i løpene?. 

Først og fremst Alan Wallace. Hadde kanskje ikke sin aller beste sesong i fjor, men er egentlig en veldig god jockey. Tenker også at jeg som vanlig kommer til å benytte meg av Jacob Johansen. De fleste vet jo hva han står for. Har ellers lyst til å skryte av de som gjør en innsats på stallen. Det fungerer veldig bra, og vi håper at sesongen 2021 blir bokført med pluss i margen, avrunder Annike.