Norsk seier i Paris!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.03.2021
Artikkelbilde
Ugotthelook har fire starter bak seg i Skandinavia: Tre på Øvrevoll og én på Jägersro. Han vant på banen i Skåne 24. juni i fjor for Carlos Lopez (se bildet).

Han var minst spilt i feltet. Men Ugotthelook var klart bedre enn oddsen. 4-åringen til Stall Bright Side Of Life kom bakfra i solide kliv og vant Prix Providencial for jockey Gregory Benoist.

- Kjempemoro, sa Nils Petter Gill som fulgte løpet foran TV-skjermen i et stormfullt Sandefjord.
Ugotthelook, den gang trent av Niels Petersen,  var en liten snakkhest foran fjorårsutgaven av Norsk Derby. Det ble med snakket.
En åttendeplass i løpet som ble vunnet av samme eiers Whispering Ocean, var en plassering godt under forventningene. Deretter valgte eiergjengen å melde overgang til Paris og stallen til Pia Brandt.
En kneoperasjon i oktober ble vellykket, og torsdagens comeback-løp som nevnt enda mer vellykket.
Baneforholdene passet den norskeide hesten, Saint-Cloud i Paris var syv sekunder tyngre enn normalt på distansen 2000 meter (!). Over 30 ganger i spillet forteller at de franske spillerne også hadde det tungt.
Førstepremien i løpet var 146 000 norske kroner. Seiersmarginen var hode.

Listed-løp neste
- Nå tar vi et steg av gangen. Det blir vel en Listed-start så får vi se om det går an å tenke på Gruppe-løp. Ugotthelook (e. Uncle Mo, red.anm.) har en vanvittig bra avstamning, sier Nils Petter Gill som eier sammen med Wibecke Nagell-Erichsen og Kolbjørn Selmer. Trioen har som kjent vunnet et løp eller to før.
Hos Pia Brandt, som var meget fornøyd med Ugotthelook, har Stall Bright Side Of Life ytterligere to hester: Rue Pavee, en halvsøster til Square de Luynes, og Gogopro etter Sea The Moon.
Begge er 3-åringer.