Pete Buraas er død

Skrevet av Birger Christensen,  11.03.2021
Artikkelbilde

Pete Buraas er død. Han var direktør på Øvrevoll i tidsrommet 2001 til 2005. Han ble 69 år gammel.

Link til minneside og informasjon om bisettelse

Tidlig på 2000-tallet drev Pete som oljemegler med base i London. Han var på utkikk etter å skifte beite, og da Harald Dørum ga seg som direktør på Øvrevoll, kom muligheten for å overta der. Hans bakgrunn fra galoppen var beskjeden, men han eide faktisk galopphesten Best Endeavours. Han startet i Norsk Derby i 1984, der plasseringen var et stykke bak i feltet.

- Pete var en person det var lett å like. Han hadde en sterk humoristisk sans og et vinnende vesen Pete hadde et ønske om å knytte tettere bånd sammen i personalet på banen. Ønsket var at jobben skulle være lystbetont, og han var veldig opptatt av å snu stener hvis det kunne bidra til noe positivt i en nokså tøff periode på banen. Pete hadde en evne til å gjøre folk glade, beretter Einar Nagell-Erichsen, som var styreformann på banen på den tiden. Han forteller også at Pete var flink til å besøke stallpersonalet, noe som ble satt stor pris på. 

Etter at Pete gikk av som direktør i 2005, var han ofte til stede på løpsdagene. Han likte miljøet og var fast deltaker på Derbygaloppen i dagene før Derby. Men for to år siden fikk han slag, og tilstanden forverret seg. Undertegnede vil huske Pete som en person med godt humør, og han kom ofte med en rosende kommentar.