Spennende tilskudd

Skrevet av Birger Christensen,  19.03.2021
Artikkelbilde
Raphael Freires første storløpsseier Erasmus. Ida og Helene

Trenerkorpset på Øvrevoll er jevnt over en godt voksen forsamling. Nå har vi fått et spennende tilskudd fra den yngre garde. Raphael Freire (fyller 25 i april) er navnet. Kom til Norge fra Brasil i 2015 med ambisjoner om å satse som jockey. Med litt vektproblemer etter hvert i forhold til ridevekt, ble det naturlig å satse som trener. Og nå er steget tatt. Vi tror det kan bli veldig bra.

- Er født og oppvokst i Rio de Janeiro, med karneval og fotball som naturlige ingredienser. Min far var galopptrener og er det faktisk ennå. Galopp er på vei fremover i Brasil, men som 19-åring valgte jeg å prøve meg i Norge. I 2016 vant jeg med den gamle kjempen Palermo på Derbydagen, og samme år var jeg ikke så langt unna å vinne et klassisk løp. I 1000 Guineas red jeg Dreamfyre og ble annen, slått med en halv lengde av stjernen Appelina.

Da vi snakket med Raphael, hadde han nettopp vært ute i en jobb med Shallow. 

- Det så veldig fint ut. Han får nok en fin sesong. Har mange toåringer på stallen, og det blir selvsagt veldig spennende å følge opp disse. Satser på å bruke litt tid på å bygge opp stallen. Har både samboer Ida og flere andre til å hjelpe meg, så det er veldig hyggelig.

Nevnte Ida er Ida Tandberg, og for fire år siden fikk de datteren Helene. 

- Hun viser stort talent som jockey, sier Raphael med et smil. Ida har for øvrig gjort det bra som amatørrytter, med siste Derbyhelg. På lørdagen var hun helt overlegen på Eternal Flame, mens det ble enkel seier også søndag med Buffalo Soldier, begge trent av Annie de Mora.

Raphael fremstår som en svært sympatisk person. Han snakker godt engelsk og la også inn enkelt norske gloser. Vi ser med spenning frem til hva han kan utrette i Øvrevoll-miljøet. Lykke til.