Veronika er spent: «Vi holder på å dø!»

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.03.2021
Artikkelbilde
Veronika Aske – mer spent enn de fleste foran World Cup-dagen lørdag. Foto: Eirik Stenhaug

- Vi holder på å dø! sier Veronika Aske og billedlegger dagen før dagen på vegne av seg selv og samboer Antonio Fresu.

Han skal ri lørdag, og han skal ikke ri jernhester: 2.valget 14(9) Tuz i Godolphin Mile (2. løp) og 3.valget 9(5) Military Law i World Cup (9. løp/V4-4 kl. 17.50). Wow! Veronika Aske, som fyller 35 den 31. mars, er i dag assistant-trainer for Ahmed bin Harmash som har ca. 50 hester i trening. 49 fullblods og én araber. Stedet er Al Marmoon, bare et oppløp unna Godolphin-trener Charlie Appleby.

 
PAR I HJERTER OG GALOPP: Antonio Fresu og Veronika Aske

Veronikas vinner i World Cup?

- Det må bli 10(6) Mystic Guide, USA-hesten som blir favoritt. Jeg har sett ham jobbe, dette er et monster med en veldig høy cruising speed. Tror han går til tet fra fint spor og blir der. 9(5) Military Law med Antonio (Fresu, red. anm.) kommer til å ligge høyt oppe, ikke langt bak lederhesten. Skuffet kanskje litt i Saudi Cup som sjette, men det er bedre med Meydan, sier Antonio. Fikk ikke ordentlig feste i Riyadh og ble trøtt fra startspor 10. En plass blant de tre hadde vært fantastisk lørdag!

- Hva med Williams 8(12) Magny Cours?
- Tror jeg egentlig ikke på. Kommer fra Frankrike, der er det en helt annen taktisk ridning. De hopper av og bremser opp; så går de til slutt. Her er det full rulle hele veien. Og det er kickback som han ikke er vant til. Men hesten har dirt-stamme, og det er William! Så jeg kan ta feil, oppsummerer Veronika som har beholdt et interessert sideblikk til Øvrevoll og norsk galopp:

Et blikk til Øvrevoll
- Nora (Hagelund Holm, red. anm.), Kaia (Ingolfsland), Willa (Schou), Silje (Strand). Det er mange gode jenter nå.
Og Tina Smith og Silja Støren er trenere, det er positivt med yngre krefter, sier Veronika, født og oppvokst i Larvik.
Hun har etter hvert har opparbeidet en betydelig fartstid i De forente arabiske emirater. I en mannsdominert bransje.
– Det er ingen problemer med å være kvinne her, sier Veronika som ikke bare er heiagjeng for samboer Antonio på Meydan. Hun er også reporterende til stede for Rikstoto Direkte lørdag.

* Parentesene etter hestenes startnummer er sporet de starter fra. Det er ingen fordel å stå utvendig i dirtløpene på Meydan. V4-2- og V4-4 (World Cup) går på dirt, V4-1 og V4-3 er gressløp.

* Det er Vinner-, Plass-, Duo og V4-spill i nordisk pool lørdag. V4 i de fire siste løpene med innlevering kl. 15.40. Første løp av ni (arabere) starter kl. 12.45. Hovedløpet har start-tidspunkt kl. 17.40. Løpene vises på link og på Dubai Racing TV. Også RD-sendingen vil etter all sannsynlighet inneholde flere Dubai-løp. Hvilke er ikke klart.