Dobbel Perlen - og Trick or Treat

Skrevet av Birger Christensen,  07.11.2021
Artikkelbilde
Hear the Drums, med Carlos Lopez, leverte et meget sterkt løp til seier i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium søndag. Det var "neck-and-neck", men marginene gikk Hear the Drums' vei. Slått innvendig blir Tin Win og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson

Løpsdagen var i sin helhet i Stall Perlens tegn. Det ble to flotte seire. Men den største seieren gikk til Hear the Drums, som tok hjem kriteriet. 

- Debuten til Hear the Drums på den norske Derbydagen ga en flott seier til Hear the Drums i Skandinavisk Mesterskap. Derimot fungerte det ikke på Klampenborg. Nå var Niels igjen optimist.

- Han kom fort bakfra, og det var veldig spennende over mål. Heldigvis var marginene på vår side, sa Niels. Etter en herlig strid mellom Carlos Lopez og Jacob Johansen, som red hjemmehåpet Tin Win, kunne Niels glede seg over sin tredje kriterieseier på Jägersro. Quite a Mission vant i 2012 (som nå med Stall Trick or Treat  som eier) og i 2015 med Suspicious Mind. Begge disse vant året etter Dansk Derby, kanskje kan det være et mål for Hear the Drums også? Premien var verdt 250 000 svenske kroner. 

Tilbake til Perlen. Det åpnet strålende med en sterk seier til Lot of Joy, som ganske enkelt tok seg forbi Marta. Leave no Trace (Stall Candy) fulgte opp med en flott tredje. Deretter var det klart for meget gode toåringer, som alle var født i USA eller Irland. Indy Humor satte fart gjennom siste sving, men rakk ikke frem til gode Steinar. Men det ble rask revansj for Bente og Magne Jordanger i løpet etter. I en ytterst jevn finish rakk akkurat Appelaja frem (selvsagt med Appel au Maitre som far) og dessuten Taja som mor. Perlen-hoppa Taja var en knallgod toåring i 2014, men forsvant alt for tidlig. Shane Karlsson red et flott løp, og Appelaja trenes av Jessica Long i Malmø.

Dessverre gikk det ikke veien for Like a King. For oss så det ikke ut som om Jägersro er noen favorittbane, Uansett har treårssesongen vært fin, med klassisk seier i Norsk 2000 Guineas som et høydepunkt.