Knallhard strid om championater

Skrevet av Birger Christensen,  02.11.2021
Artikkelbilde
Simply Minds ©hesteguiden.com

Torsdag er det 50 dager til julaften. Da er det bare rett og rimelig at det snart er slutt med sesongen 2021. Undertegnede er godt i gang med en mer omfattende årsrapport, men foreløpig skal vi først avslutte de to siste løpsdagene. I noen kategorier er det fortsatt strid om championatene, og det er morsomt at det er kamp helt frem til løpene søndag 14. november.

Statistikker oppdatert etter siste løpsdag finner du under redaksjonell omtale av løpsdagen, klikk her.

Årets mestseirende er de involverte svært opptatt av. Simmy's Copshop og How Dare You de eneste med fire seire. Førstnevnte leder med en tredjeplass. Blant hestene med tre seire tar Hanne Rådstoga turen med Simply Minds. Vinner han på torsdag, vil han overta ledelsen. Kanskje Buckybabe blir verst i mot, men Simply Minds er utvilsomt god.

45 hester har vunnet minimum to ganger på Øvrevoll. For å kunne bli mestseirende, må disse vinne både torsdag og neste søndag. Før finalen vil det neppe være mer enn fire-fem aktuelle vinnere

Amatørene avslutter løpsdagen torsdag. Her leder Charlotta Ericsson foran Evelina Rønnlund, og sjansen er stor for at det blir svensk i toppen. Charlotta fikk sin største seier på Derbydagen, mens Evelina gikk knallhardt ut og åpnet karrieren på Øvrevoll med tre strake seire. To av dem kom med Golders Green, som hun rir på torsdag. 

De tre norske som kan vinne, har tøffe betingelser. Mai Elin Fjellheim, Viktoria Aurora Hughes og Jana Kolackova må vinne torsdag i tillegg til at det også blir seier neste søndag. 

Oppdretterne av de norske hestene ser ut til å ende i en kamp mellom Knut O Arnesen og Stall Black Moon Breeding og Gina Mathisen (Stall GM). Det skiller 36 500 kroner i Arnesens favør, men det er ikke mer enn at det kan snu.

Blant trenerne er det kun jevnt mellom Annike Bye Hansen og Wido Neuroth om "bronsen". Zeffirelli, Thunderey, Couleur Cafe og Brian Ryan er Widos kvartett torsdag, mens Annike mønstrer We Got the Boss, Possession og Mestre dos Magos. Hun har nesten på krona 30 000 å gå på før innspurten.

Torsdag er det ikke V65-spill på Øvrevoll. V5 og V4 kan dog være krevende nok. Vi ønsker vel møtt til årets siste kveldsgalopp i Skandinavia.