Korsbånd-operasjon for Nora

Skrevet av Tom W. Johannessen,  04.11.2021
Artikkelbilde
Nora Hagelund Holm

Hun vant to løp sist løpsdag - og er oppe i 13 førsteplasser som firer på rytterstatistikken. To Øvrevoll-dager gjenstår før Nora korsbåndopereres 17. november på Martine Hansens Hospital.

LANG PERIODE UTE. - Det er en gammel skade. Jeg har vært periodevis plaget. Det venstre kneet er ustabilt når jeg legger tyngden på det, sier 23-årige Nora til ovrevoll.no. Hun må regne med en lang periode nede av hesteryggen.
Hvor lang er ikke klart, men her er det ingen quick-fix. Opptreningstiden etter korsbåndsoperasjoner er lang. Hun regner imidlertid å være på sin vante plass i løpsbanen når neste sesong starter.
Da er ambisjonene og forventningene stadig like store som de har vært: 13 seire på Øvrevoll i år er bra, hun kjemper om en plass på pallen når sluttstrek settes.

HARDT ARBEID. Overgangen fra lærling til profesjonell jockey har gått "greit" - som hun selv sier.
- Jeg står på og håper å fortsette i samme sporet neste år når jeg er tilbake, understreker hun med blikket inn i 2022.
Arbeidet og jockeylivet er tøft, dagene lange. Nora er hos Cathrine Erichsen der har hun veldig mye med Duca Di Como å gjøre: - Han er snill, men det er noen rampestreker, sier hun om hesten som er stjernen på stallen til Cathtrine Erichsen. Om ettermiddagene er det veldig often jobbing hos pappa Steinar Holm på Blaker der hun er født og oppvokst. Deretter ny tur tilbake Bærum og Østerås, Nora er samboer med jockeykollega Alan Wallace.
Han er forøvrig fra Liverpool, men fargen her er ikke rød, men Everton-blå hvis vi ikke tar helt feil.

NORA satte inn 6 Buckybabe (V5-1) sist - og tror hoppa kan gjenta med Elione Chaves i dag.
- Vant ganske lett forrige løpsdag og var veldig bra. Jeg sitter på 4 Coleur Café (V5-1) fra Wido Neuroth. God hest. Hun kommer ut etter lang pause. Og det har vært noen startboksproblemer. 9 Clauses Rekato (V5-4/V4-2) tror jeg det kan være litt langt for. 6 Ruby Dream (V5-5/V4-3) rir jeg for Annette Tjernstrand og Nathalie Mortensen. Her tror jeg på den andre hesten fra stallen, 10 Astron kan være en vinner. Satt fast for meg på Jägersro 24. oktober som toer. Jeg liker denne godt, sier Nora til ovrevoll.no.

CATHRINE ERICHSEN vant flest løp av Øvrevoll-trenerne på hjemmebane i fjor. I 2021 er hun nå fire bak Niels Petersen som tar sitt ellevte championat på rad. Pengene teller som kjent her.
Men tilbake til Cathrine og seiersantallet: - Niels har 23, jeg har 19. Det er fire opp, det blir tøft å ta igjen. I dag tror jeg på 6 Buckybabe (V5-1, Elione Chaves), en svær merr som bærer vekt. Har vunnet med 68 kilo. 4 Shantou (V5-2, Elione Chaves) er stallens beste sjanse i dag. Er i kjempeform. Ble litt sjenert av City Code sist, sier Cathtrine til ovrevoll.no.

1 ISIDOR ALMQVIST (V5-5/V4-3) var en sterk vinner sist for fighteren Thuva Hjalmarsson og Tobias Hellgren.
Favoritt også i dag, men trener Hellgren er ikke sikker: - Risken er at han blir overspilt i dag. Jeg håper på ny seier, men han står egentlig ganske dårlig til i løpet. Er ok fra start, men ikke "jättesnabb". Kan bli andre eller tredje innvendig. 7 Tootick tar nok teten, 4 Layton er også rask ut. 10 Astron med Nathalie Mortensen står bedre til enn Isidor Almqvist nå. Astron er farlig. Se også litt opp for 12 Samara Bay som stod igjen fra start sist.
Jeg obs'er ellers litt på 3 Houston Heat (V5-2, Anna Pilroth) som stadig trener bra. Det var lagt på sand foran forrige løpsdag. Dette er en fordel for Houston Heat som kommer bakfra, uttaler Tobias Hellgren til ovrevoll.no før start i dag.  

BANEN: - Dirt'en blir ikke så rask i dag, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no. - Mykere dirt, sier Jan-Erik Neuroth som mener at 8 Thunderey (V5-1) er en "veldig bra" sjanse i dag: - Jeg rangerer denne foran 2 Coleur Café som er god nok, men mangler løpsform, sier Jan-Erik til ovrevoll. no.