Stordag i Perlens tegn

Skrevet av Birger Christensen,  05.11.2021
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth og Lot of Joy sikter mot topplass på Jägersro søndag.

Søndag er det siste stordag og totalt nest siste løpsdag på Jägersro i 2021. Løpsnavnene har historisk sus over seg, alle knyttet til Stall Perlen og Wido Neuroth. 

SAMTLIGE fem svenske Derbyvinnerne har fått sitt løp på søndag. Først ut var Chirac (1997), og deretter fulgte Valley Chapel (1999), Val de Mar (2002), Appel au Maitre (2007) og Handsome Hawk (2009, ikke 2011 som det står i programmet). Også topphopper som Appelina, La Zona og Amie Noire gjør ære på flotte løp.


JAN-ERIK NEUROTH var snaut 11 år da Chirac tok den første Perlen-seieren på Jägersro. Men han husker godt at han fikk tre ritt på Appel au Maitre mot slutten av karrieren. Det siste løpet på Øvrevoll 17. mai i 2010 red han, og i løpet i forkant ble det seier i et løp i Køln. Da ble det dobbelt Wido. Toer var Touch of Hawk, som vant Derby på Øvrevoll i 2009.

- I ETTERKANT er det selvsagt ekstra moro å ha fått ri Appel au Maitre, sier Jan-Erik, som håper at noen av hans tre hester søndag kan havne i nærheten av den store stjernen. Lot of Joy er den første jeg rir. Hun er veldig bra, og faktisk er det slik at distansen gjerne kunne ha vært lenger enn 2400 meter. 3000 meter på Bro var perfekt i St Leger, men hun er nok i toppen her. Marta er kanskje verst i mot, men stallens Leave No Trace skal ikke glemmes. Hun er entaktet, men kan levere en god langspurt. 

 

I APPELINA Skånelandløpning møter Indy Humor et flott felt.- Det ser ut til å være mange gode i mot, men Indy Humor er bra selv også. Om det rekker til seier, er det vrient å si, men jeg tror vi er i toppen.

- LKE A KING møter gode eldre hester. Han startet på Prammsdagen i mai. Da fungerte han ikke på banen, men jeg håper at det fungerer bedre nå. Det er en god treåring og noen bra eldre i mot, men Like a King på sitt beste er god  nok. Han er sterkere nå  enn han var den gang, men kan ikke garantere at det går bra nå, avrunder Jan-Erik  Ingen opplagt vinner, men tre fine sjanser blir hans oppsummering. Det hadde selvsagt vært gøy å vinne løp når dagen står i Perlens tegn.