Flotte vinnere fra norsk oppdrett

Skrevet av Birger Christensen,  28.10.2021
Artikkelbilde
I Rest My Case ©hesteguiden.com

Oppdatert med statistikker, se oversikt til høyre

De norske toåringene bød på fin sport i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp. This is Gråtass og Queen of Antarktis dro av gårde i fin fart, men før oppløpet hadde I Rest My Case overtatt. Hun holdt sikkert unna foran Queen of Antarktis og positivt avsluttende Jennifer A. Dermed ble det pene 60 000 kroner til Annike Bye Hansen i kampen om den siste plassen på pallen blant trenerne. Cornelia Hartsmar red som ofte før et fint ritt, og blant oppdretterne var det en fin seier for Øien gård.

Alle bilder:  ©hesteguiden.com 

I det første løpet var Hollywoodboulevard klar favoritt. Men han fikk det ikke til på sanden og var tidlig slått. I stedet ble det en kamp mellom Tambora Queen og I Apple. Førstnevnte holdt unna, og Derby Mile-vinneren imponerte.

- Veldig fornøyd. Hun har gått fint i trening på sanden, og dette var veldig solid. Sto og skrek sammen med Wido (Neuroth, som trener I Apple). En fin start på løpsdagen, oppsummerte Annike Bye Hansen. Elione Chaves red et fint ritt på vinneren.

Tambora Queen

Også de norske treårige og eldre hadde en spennende oppgave foran seg. Macbeth tok teten, nærmest fulgt av Buckybabe. Sistnevnte overtok, og hun holdt unna hele veien for favoritten Purple Ace. Med Buckyboy på tredje ble det en flott trippel til Cathrine Erichsen. 

Buck Racing tok seieren og tredje som oppdrettere, mens Knut O Arnesen og Black Moon Breeding ble toer. På vinneren red Nora Hagelund Holm et flott ritt. Forrige torsdag satt hun på Like a King, og nå håper vi at Nora får flere sjanser. Hun kan vinne selv uten lettelse. Om vinneren Buckybabe husker vi hennes fire strake seire på de fire siste løpsdagene i fjor. Nå sto hun med markert toppvekt, men høst og sand, det er livretten. 

Buckybabe

Wido Neuroth hadde to hester til start i fjerde løp. Zeraphine var favoritt, men trivdes ikke. I stedet tok Silvana seg av løpet. Silje Strand var tålmodig og lot tethestene legge igjen kruttet i banen.- En fin hoppe, som hadde vært langt fremme i Breeders uten uhell berettet trener Wido Neuroth. 

Silvana

Som i V65-1 hadde Cathrine Erichsen også tre hester i V65-3. Nå ble det ikke tredobbelt, men i hvert fall seier med Tinolo. For to uker siden vant han et hekkeløp på Øvrevoll og i juni ble det seier i Champion Hurdle på Strømsholm. På ny red Nora Hagelund et flott løp, og nå er hun med i striden om andreplassen bak Carlos Lopez.

Tinolo

Tobias Hellgren er vel pålest når han dukker opp med sine hester på Øvrevoll. Torsdag ga han klar beskjed i forkant av løpene. - Jeg tror klart mest på Isidor Almqvist av mine, sa Tobias,og slik ble det. Thuva Hjalmarsson debuterte forrige løpsdag, og nå kom seieren. Bra levert.

Isidor Almqvist

Oliver hadde gått på det jevne denne sesongen. Men nå hadde Pål J Nordbye sørget for at høstformen var på plass. Lengst ut kom Carlos Lopez farende, og det var avgjort i god tid før mål. Litt sent fant vi ut at Oliver tok sine to seire 22. og 29. oktober i fjor. Dette er hans årstid.

Oliver

Knut O Arnesen tok seg av kveldens siste løp. - Jeg tror Red Valley takler 2400 meter fint, og jeg hadde god tro på forhånd, sa Knut da vi snakket med ham dagen før løpene. Og etter et nytt flott ritt av Silje Strand, ble også hun dobbeltvinner. 

Red Valley