Cathrine mot jubileum

Skrevet av Birger Christensen,  19.10.2021
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen

Cathrine Erichsen sto med 383 seire på Øvrevoll da sesongen 2020 var avsluttet. Da tre løp gjensto på den flotte dagen forrige onsdag, var seierstallet økt til 396. Da ble det ekte hat trick med Purple Ace, Buckyboy og Tinolo, og vi var fremme ved 399 triumfer på hjemmebane. Torsdag kan det bli nummer 400. Vi blir ikke overrasket om det skjer, uansett er vi overbevist om at det vil skje i 2021.

Nærmest Cathrine i antall seire blant de kvinnelige gjennom historien, er Annike Bye Hansen med 223 vinnere. Avstanden til de øvrige vil bare øke, og Cathrine har nå kun Wido Neuroth, Are Hyldmo, Niels Petersen og Hallvard Soma foran seg blant de aktive. Hallvard kommer til å holde unna i år, men neste år kan Cathrine flytte opp på fjerde plass.

Med fire løpsdager igjen i år (torsdagene 21/10, 28/10, 4/11 og søndag 14/11) er det på høy tid å se litt på noen tall for året som snart er over. Vi tar en titt på jockeyer, trenere og eiere blant de tobente, mens oppdretterne ser vi mer på før neste løpsdag. Da er det Norsk Rikstoto Grand Prix og Norsk Rikstoto Oppdrettsløp, løp som kan få betydning. for hvem som vinner denne kategorien. 

Stall Perlen er banens største hesteeier, og ddt er ingen overraskelse at de blir mestvinnende blant eierne. De har hatt Downtown Leo med seier i de to største toårsløpene, og Like a King vant 2000 Guineas. Spennende skal det bli å se til neste år når årets toåringer går inn i den klassiske årgangen.

Nathalie Mortensen er toer, og der ender hun. De nærmeste på listen har løpt ferdig for i år og vil derfor ikke passere. Etter Derbydagen har det gått tråere for Nathalie med feber og annet på stallen, men sesongen har uansett vært positiv. Nærmest følger Stall Power Girls (Square de Luynes) og Stall Zuccini (Iron Butterfly), og ellers er de representert med hester som har vunnet noen av de største løpene. Imponerende er det at Gina Mathisen er inne på topp 10. Der er det mange hester som har prestert jevnt og godt gjennom sesongen.

At Niels Petersen blir champion blant trenerne, har vært klart lenge. Dette er hans 11. strake tittel, og han passerer summen fra i fjor.. Cathrine Erichsen blir toer, mens det skiller to liter melk og et kneippbrød (83 kroner) mellom Annike Bye Hansen og Wido Neuroth. Her står det om en plass på pallen. Gledelig er det at Silja Støren er oppe på 7.plass i sin første hele sesong som trener, med mulighet for å avansere forbi Tobias Hellgren.

Carlos Lopez tar sitt åttende championat blant jockeyene. En kruttsterk høst har avgjort alt, og han har mer enn doblet seierstallet siden Derbyhelgen for to måneder siden. Nå blir det åtte titler, og dermed tangerer han Janos Tandari på toppen av listen.

Willa Synøve Schou er toer av alle og blir champion blant lærlingene. Som man kan se på side 11 i programmet, skiller det nesten ingenting bak Carlos, og striden om å havne på pallen er langt fra over. Vi følger med på den utviklingen.

Blant amatørene er det dobbelt svensk med Charlotta Ericsson i topp. Det er kun fire amatørløp igjen, så det begynner å haste for de rytterne som ligger litt bak. Vinner Charlotta på torsdag, er det trolig over. Men den som venter får se.

Det er V5- og V4-spill på torsdag. Vi prøver med Leave No Trace i V5-1 etter sin flotte innsats i Oaks. Det er flere andre med sterk form som kan innfri, og Ruby Tuesday og Ede's Garrinchi blir trolig favoritter i DD-løpene. Men de står etter hvert hardere til og får ganske sikkert god motstand.