Duca gikk på et nederlag

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2021
Artikkelbilde
Det var ikke Duca Di Comos dag på Jägersro. Da Elione Chaves ba om mer på oppløpet var det ikke noe å svare med. Foto: Svensk Galopp

Når Duca di Como taper, skrives det sjelden om hederlige nederlag. Seier er forventet, men søndag måtte han gi tapt for Plantstepsdream.

Sin vane tro tok Duca teten, men inn mot siste sving måtte Elione Chaves ri for å holde ham i gang. På oppløpet var det ikke noe å svare med, og Plantstepsdream (Jacob Johansen) tok seg lett forbi.


Løpet liknet veldig på de to løpene som Duca di Como gikk på Jägersro i april-mai. Om det er noe som har satt seg i hodet, eller om noe annen var feil, kan man så langt bare spekulere i. Men fra å være ubeseiret i Malmø, er det i år blitt to andre- og to tredjeplasser på fire løp på den sydligste banen i Sverige. Mest overraskende var det fordi løpene i Polar Cup og Nickes Minne var utrolig solide. Cathrine Erichsen og alle vi andre venter nok spent på årsaken.

 

Raphael Freire hadde tatt med seg Prince of Tides til Jägersro. Med Jacob Johansen på ryggen ble det en god start, men denne gang holdt det ikke helt inn. Klar seier ble det til El Guanche (Ricardo Ramallo/Manuel Martinez).