En lunsj for feinschmeckere

Skrevet av Birger Christensen,  13.10.2021
Artikkelbilde
Iron Butterfly

Vi fikk se utrolig fin sport på Øvrevoll onsdag. Spennende løp ble det, men ikke så vanskelig spillemessig. Vi ble også servert noen svært sterke vinnere, og disse kan du lese litt om her.

Alle bilder: ©hesteguiden.com

473 841 kroner lød førstepremien på i Breeders Prize Classic. Iron Butterfly la seg langt bak frem til oppløpet, men da satte hun fart og avgjorde sikkert. Hollywoodboulevard knep annenplassen foran Good Fortune, dermed dobbelt Petersen.

- Banen var bedre for Iron Butterfly i dag enn sist på Bro. I dag stemte det bra, kunne Carlos Lopez fortelle, uten tvil dagens mann blant jockeyene.

- En fenomenal sesong for Iron Butterfly. Seier i 1000 Guineas, Dansk Derby og nå Breeders på Øvrevoll er flott, og dessuten andre i det svenske Breeders. Veldig gøy for Wibecke Nagell-Erichsen, som eier den flotte hoppa, sa Niels. Han fikk fin trim med mange besøk i vinnerpaddocken.

Kick On

Arnfinn Lunds Minneløp ble et meget severdig løp. Som ventet tok Valence ledelsen, mens Wishformore, Simply Minds og Kick On fulgte på. 200 meter fra mål var Kick On i front, og i finishen var han ikke truet. Swedish Dream avsluttet flott til andre, mens Valence knep den siste trippelplassen.

- For en fighter. Banen var nok ikke til hans fordel, men det ble likevel greit til slutt, sa Carlos Lopez etter en super dag på banen.

- Imponerende, fulgte Niels Petersen opp. Han ymtet om en mulig start i det store utland før nyttår, men var hemmelighetsfull om hvor det skulle skje.

Arnfinn Lunds kone Undis og sønnen Terje delte ut premiene, et fint innslag.

Could Be King

 Norsk Jockeyklubs Sprintløp hadde to store favoritter i Could Be King og General de Vega. De siste 200 meterne sto det helt og holdent mellom denne duoen. Carlos Lopez ledet med Could Be King, men brøt utvilsomt utover mot General de Vega. Voldgiftsretten brukte litt tid på å la Could Be King beholde seieren. Dermed ble det en seier for Lopez/Petersen, og vi konkluderer at trenerne hadde ulikt syn på utfallet.

- Dette er to topphester, som har levert i hele år, sa Niels. Til vinteren ble det aktuelt med Dubai-tur for den flotte sprinteren.

Flambeau Rouge

Norsk Oaks var årets siste klassiker på Øvrevoll. Det endte i en spennende finish mellom Flambeau Rouge og Monjazaat. I finishen fikk dansktrente Flambeau Rouge et lite overtak, men jammen var det stil over Monjazaat, som overrasket fra Knut O Arnesen i Enebakk.

- Dette er en flott hoppe, som har hatt en veldig god sesong. Sist vant hun på Klampenborg, og nå kom det en klassisk seier. Det gikk litt for sakte underveis, men vi vant da likevel, sa en fornøyd trener Oliver Wilson. Tina Mortensen trener vinneren. Lot of Joy var ikke like skarp som på Bro for en uke siden, kanskje ble det litt tett mellom oppgjørene.

Quebello

En av de mest imponerende prestasjonene under lunsjen fikk vi se i Michelets Minneløp. Anna Pilroth la Quebello innvendig på bortre langside og kom ut på oppløpet i baktroppen.

- Nå kan du få gå, sa Anne til sin følgesvenn, og det gjorde han. Tross toppvekt var han helt suveren, og det er ikke rart at forventningene er store.

- Nå satser vi på et Gruppe 3-løp over 3000 meter på Hoppegarten i Berlin 31. oktober, supplerte Tobias Hellgren. Dette var helt suveren, og Oslo Cup i 2022 er langt fra umulig.

Ghost Town

Toåringene hadde to oppgjør på menyen. Først ute var fem spennende importer. Ces Soirees .La tok teten og ledet lenge, men i finishen kom favoritten Ghost Town og avgjorde sikkert med Carlos Lopez på ryggen

- Carlos valgte Ghost Town, men jeg hadde også litt tro på Intella, en fin hoppe som debuterte. Det ble første og tredje til stallen, og det er jeg godt fornøyd med, sa Niels Petersen.

Gold Rush

Det andre toårsløpet var forbeholdt de norskoppdrettede. Tross at feltet ikke var så stort, ble det meget severdig. Til slutt var det Gold Rush som stakk frem til seier, ridd av Jacob Johansen.

- Dette var veldig gøy, og nå kan jeg ta med vandrepokalen hjem igjen, sa en godt fornøyd trener Isidro Vergara.

Purple Ace  ©hesteguiden.com

I Fearnleyløpet var Purple Ace den eneste treåringen. Men yngst var helt klart best, og seieren var enkel. Macjack og en positiv Crossroad Blues fulgte nærmest.

- Etter en del problemer i sommer, er han voldsomt på vei. Satser på en start til i Rikstoto Grand Prix, sa Cathrine Erichsen.I kampen om å bli beste oppdretter, var seieren viktig for Knut O Arnesen og Black Moon Breeding.

The Singing Butler

De to løpene som gikk på sandbane ble vunnet av The Singing Butler med Manuel Martinez på ryggen samt Buckyboy og Elione Chaves. Hallvard Soma trener, og "Butleren" fant en perfekt kombinasjon i sprint og sand.

Buckyboy

Mer sand var det da Buckyboy kontrollerte V5-finalen. Han var en høsthest i fjor og satser på en gjentakelse. Cathrine Erichsen trente de to siste vinnerne på flatt, og dermed ble det en grei dag for Cathrine og Elione.

Det 11.løpet (!) var et hekkeløp med fem startende. Eneste norske til start var Tinolo, men det var mer enn godt nok. Dermed ble det et ekte hat trick for Cathrine Erichsen, som alltid gjør det bra på høsten. Christopher Roberts red et meget solid løp på vinneren.

Tinolo