En skikkelig stordag

Skrevet av Birger Christensen,  30.09.2021
Artikkelbilde
Kick On

Søndag er det klart for årets siste stordag på Øvrevoll. Det vrimler av storløp, og i våre øyne er det kun Derbydagen som går utenpå den løpsdagen som står foran oss. Nå håper vi på at været ikke blir like ille som meldingene beretter om. 

De to Breeders-løpene har litt forskjellig utgangspunkt. Mens duoen Good Fortune og Iron Butterfly skiller seg ut i Breeders Prize Classic, synes vi sprintutgaven er vidåpen. I Classic er det ingen startende som er født i Norge. Men Stall Perlen er oppdretter av Voix d'Amie, og Stick Together har Buck Racing som oppdretter. Vi tror det i utgangspunktet er størst sjanse for premie til førstnevnte, men tung bane har deltakerne ikke løpt på så ofte i år. Fungerer de to favorittene på underlaget, tar de den største delen av kaka. Men vi får vente og se til søndag. 

Breeders Prize Sprint er en svært åpen affære. Vi aner rundt ti mulige vinnere. My Birdie er norskoppdrettet, og vi ser henne som en klar kandidat til en premie. 11 av de 14 startende er trent i Sverige eller Danmark, og de aller fleste av disse har ikke løpt på Øvrevoll. Vi aner en overraskelse i løpet og anbefaler bred gardering.

Arnfinn Lunds Minneløp er blitt et strålende løp. Kick On og Valence er i våre øyne de to beste. Ingen blir sjokkert om Valence drar av gårde slik han gjorde i fjor. Da ble han hentet inn av Kick On, og det kan han bli i år også. En tung bane føler vi er et minus for Valence. Wishformore med Pat Cosgrave kan være et spennende motbud. Det var god svikt i banen da han slo Queen Rouge i Breeders for to år siden, og årets Oslo Cup-vinner er vår outsider. Spennende blir det å se treåringene Simply Minds og Like a King mot de eldre stjernene.

Norsk Jockeyklubs Sprintløp mønstrer hele trippelen fra Bro Park for to uker siden. Da vant General de Vega foran Could Be King og Abolish. 

- Var veldig fornøyd med mine to til seier og tredje på Bro, beretter Annike Bye Hansen. Tror god svikt i banen kan være et pluss for mine, og jeg ser med spenning frem til søndag, sier treneren med flest seire på Øvrevoll i år. Skal vi trekke frem en luring, prøver vi med Brian Ryan. God fjerde sist på Bro, og regnværet tror vi han ikke har noe i mot. 

Kriteriet er normalt det største løpet for toåringene. Men vi er skuffet over at feltet kun teller fem startende. Flotte individer, men litt for mange falt fra ved starterklæring. Downtown Leo slo Chiefof Comanches og Hotline Bling i Heatherwold på Derbydagen. Deretter har imidlertid sistnevnte gått et kanonløp på Bro, Det blir uhyre spennende å se løpet, men hadde ønsket oss ti startende, slik det var i forfjor.

Øvrevoll Hesteeierforening ble stiftet i 1946 og fyller i år 75 år. De får i år et fortjent jubileumsløp. Dette er et løp som vi tror krever flere streker i V-spillene. Ekstra spennende skal det bli å se treårige Thunderey. Var ubeseiret på tre forsøk i fjor og tapte knepent for Captain Chorus på årets åpningsdag. De øvrige løpene er også interessante. Kan du ikke komme til Øvrevoll, må du likevel få med deg denne dagen. Den inneholder også Prix de l'Arc  de Triomphe i Paris, som starter en drøy halvtime etter at siste løp på Øvrevoll er i mål.