Fine sjanser for Neuroth

Skrevet av Birger Christensen,  15.10.2021
Artikkelbilde
Far og sønn Neuroth stiller sterkt på Bro Park søndag. Her er de avbildet sammen med stall Perlens Jet Action. Nettopp Stall Perlen har en spennende søndag i vente.

To toåringer, en treåring og en fireåring er hestene Wido Neuroth bringer til start på Bro Park søndag.. Jan-Erik Neuroth rir tre av de fire, mens Jacob Johansen sitter på toårige Pas de Faux. Han møter stallkameraten Indy Humor, som Jan-Erik valgte etter litt betenkning.

- Det var et vrient valg. De er veldig jevne, og faktisk var det værmeldingen over Stockholm til helgen som gjorde at det gikk i favør av Indy Humor. Han var en lengde foran Pas de Faux i debuten, men begge gikk veldig bra. Hadde det gått mot en veldig tung bane, ville valget ha blitt omvendt. Så får vi se om jeg gjorde rett, men det er i hvert fall to veldig fine hester, beretter Jan-Erik.

- Thunderey gjør et spennende come back. Hvordan ser du på sjansene?

- Hun er utvilsom god nok til å kjempe i toppen. I årsdebuten pådro hun seg en hovsprekk, som har tatt tid å lege. Hun skulle ha startet i Breeders forrige søndag, men det løpet ble jo avlyst. Det er en risk for at orken ikke vil strekke til hele veien, men det svaret får vi ikke før på søndag. 

Også Nordic tilmåles sjanse.

- Han reagerte fint på blinkers i siste start. Dette er et åpent oppgjør, men tror at han kommer til å kjempe langt fremme.

- Raphael Freire har hatt stor suksess med sine toåringer Sepmer Fi og Hotline Bling i høst. Søndag er det sistnevnte som skal måle krefter blant annet med nevnte Indy Humor og Pas de Feux.

- Han ser fin ut i trening, og jeg er optimist. Var fornøyd med ham i kriteriet. Tapte for en veldig bra hest, og han mislikte den tunge banen. Foreløpig er Bro en bane som passer ham bedre, og jeg er veldig spent. 1600 meter tror jeg passer fint, ser på ham som en miler, forteller Raphael. Han har også med Sir Leo på turen, en hest som han har hatt i trening i godt og vel en måned. Trener fint og er en outsider.

Niels Petersen har fortsatt flott form på stallen. Onsdag ble det fire seire på Øvrevoll, og på Bro kommer syv hester til start. 

Vi tror kanskje aller mest på Noble Justice og Ascot Brass, mens den store outsideren er Global Gathering. Har ikke startet siden åpningsdagen på Øvrevoll, men vant på Bro på denne løpsdagen i fjor