Jubilerte med andelshesten

Skrevet av Birger Christensen,  21.10.2021
Artikkelbilde
City Code ©hesteguiden.com

Cathrine Erichsen vil nok huske torsdagens løp en god stund. 400 seire som trener på hjemmebane ble nådd, og ekstra gøy var det med andelshesten City Code.

Alle bilder:  ©hesteguiden.com 

For to uker siden hadde Elione Chaves og Carlos Lopez en heftig duell med Buckyboy og Kildare Da vant Carlos og Kildare. Nå fikk vi en reprise, der Elione fikk revansj. Han vant med andelshesten City Code, men Prince of Tides ga seg aldri. En herlig fight.

Ellers var Cathrine Erichsen hovedpersonen i vinnerpaddocken med sin seier nummer 400. Med mange andelseiere på plass ble det ekstra stas.

- Kjempegøy å jubilere med City Code. Andelseierne blir med også i 2022, og det er sjelden å se en hest med en slik vinnervilje, uttalte en glad Cathrine. Først til å gratulere var prinsesse Märtha Louise.

- At du skulle vinne dette løpet med City Code skal jeg aldri glemme, berettet prinsessen.

Chiefof Commanches

I kveldens første løp var fire hester starterklært, men kun tre kom til start. Klar vinner ble favoritten Chiefof Comanches. Zeffirelli fulgte på som best han kunne, men kunne aldri utfordre den gode vinneren. Niels Petersen/Carlos Lopez fulgte opp med å vinne V5-1 med en ny god toåring. Alicate la seg i rygg på Leave No Trace, og på oppløpet var han snart forbi.

Alligate

- To veldig fine toåringer, som det blir spennende å følge. Chiefofcomanches var meget god i debuten, men fungerte overhodet ikke på en dårlig bane på Bro i starten etter. Alligate gikk bra i Derby Trial i livets andre start, og han så ut til å trives på sandbanen. Begge eies av hardt satsende JC Organization ApS, og dette blir spennende til neste år, sa Niels etter den flotte starten.

Moonflash

I amatørløpet var skrellen Layton tidlig i tet, Han holdt seg fremme lenge og svarte opp flere angrep. Men da Moonflash satte fart fra de bakre rekker, gikk det unna. Som i forrige start som Jana Kolackova satt på ryggen, ble det seier etter en flott finish. Klokkevinneren viste storform og har en liten mulighet til å bli champion. Men da må det minimum bli seier og en annenplass på de tre gjenstående løpene. Tollef Langvad trener Moonflash, og veteranen har tatt to seire på de siste tre ukene.

Like A King

For snaut fire måneder vant Like a King 2000 Guineas på Øvrevoll. På en mørk høstkveld var han glemt i spillet, men han fungerte flott på sandbanen. Og Wido var godt fornøyd med rittet til Nora Hagelund Holm. 

- Nora er veldig pålitelig og følger de beskjeder hun får, og det gjelder ikke for alle. Tror Like a King vil få en fin sesong neste år, sa Wido Neuroth etter den fine seieren. 

Mestre dos Magos

V5-finalen ble et severdig oppløp. 150 meter fra mål så vi fem-seks vinnerkandidater, men aller fortest mellom hester spurtet Mestre dos Magos med et gjesteoppsitt for Jan-Erik Neuroth. Litt kort, trodde vi, men det var ikke Mestre dos Magos enig i. Annike Bye Hansen var også inne på at det kunne være litt kort, men ble gledelig overrasket. 

En ny overraskelse fikk i V4-finalen. Rochford tok det pent fra start, men avanserte fra de bakre rekker. Alan Wallace hadde beregnet det hele godt, og i finishen var han klart best. Et riktig fint løp også for trener Knut O Arnesen, som fikk seieren i tillegg til tredje med Red Valley. DD-oddsen på Mestre dos Magos og Rochford ga ble pene 344.98, og vi var like langt unna som de fleste andre.

Rochford