Klokke til Kolackova?

Skrevet av Birger Christensen,  05.10.2021
Artikkelbilde
Jana vant med Moonflash for Tollef sist torsdag

Torsdagens løp på sanden har ikke de store sportslige høydepunktene. Vi starter med noen linjer om amatørenes klokkekamp, som nå får sin avgjørelse. Vi tror Jana Kolackova har oddsene på side, selv om Minas Tirith ikke er noen seiersmaskin.

- Har aldri vunnet og gjør det neppe nå heller, pleier trener Tollef Langvad å si når skimmelen kommer til start. Så langt har han hatt rett, men man vet aldri. Jana behøver dog ikke vinne for å få ny klokke.

Teoretisk etter klokkeløpet forrige torsdag kunne ni ryttere vinne klokka, men nå er det enklere å forholde seg til tallene. 

Hvis Jana og Miras Tirith kommer til start  og fullfører løpet, er det kun Michelle Rosenqvist som kan ta igjen Jana. Michelle rir Sir Walter, og hvis det blir seier, må Jana ikke bli dårligere enn nummer fem. Ida Tandberg kan kun vinne sammenlagt om Minas Tirith ikke starter.

Vår banker torsdag blir 9 Ruby Tuesday i, V65-5, V4-3 og DD-1. Hun la vel så gode konkurrenter på rygg for en uke siden, og den seieren var lett. Det er stor sjanse for reprise, tror vi.

Mot knalldag i lunsjen

Neste onsdag er det årets siste lunsjomgang på Øvrevoll. Etter den kjedelige avlysningen etter tre løp søndag, ble de tre største løpene fra søndag flyttet til den onsdagen. Om alt går etter planen, får vi Breeders Prize Classic, Arnfinn Lunds Minneløp, Norsk Jockeyklubs Sprintløp, Norsk Oaks, Michelets Minneløp og Fearnleyløpet på programmet. Snakker vi om tidenes galopplunsj i Skandinavia?

Følgende løpsdager gjenstår av sesongen 2021:

Torsdag 7. oktober

Onsdag 13.oktober

Torsdag 21. oktober

Torsdag 28. oktober

Torsdag 4. november

Søndag 14. november