Race For The Crown: To bak!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  13.10.2021
Artikkelbilde
Oisin Murphys ledelse krymper. Onsdag kveld var han to foran William Buick. Fotomontasje: Great British Racing

William Buick fighter seg nå helt opp i ryggen på Oisin Murphy: En dobbel på Nottingham onsdag, Murphy "drew a blank". Da er stillingen 150-148 i favør Murphy når tre løpsdager gjenstår.

HAN HAR fortsatt et lite grep, to foran er to foran, men Oisin rir i moflyt. En seiersprosent på 14 de siste 14 dagene mot Williams 22, forteller mye. Han, altså Murphy, har stort sett holdt seg over 20 i seiersprosent i alle 14-dagersintervallene hele sesongen, drop'en kommer på et ugunstig tidspunkt. Men han er en fighter og kan selvfølgelig fortsatt bli stående igjen som champion etter Ascot-løpene lørdag.
26-åringen har toppet i England de to foregående årene, William jakter sin første tittel.
De engelske bookmakerne gir nå titteljagerne nøyaktig like stor sjanse til å ta championatet.

TORSDAG er Chelmsford banen, første løp går kl. 18.30. William rir syv, Murphy seks. Begge har to favoritter, på papiret ser dagen jevn ut. På Haydock fredag: William har ritt i alle åtte løpene, Murphy i fem.
Lørdagen på Ascot kan bli helt avgjørende: Fire Gruppe 1-løp og "The richest day in british racing".
Dragon Fly i Sprint Stakes er et spennende Murphy-kort, Derby-vinner Adayar kan vinne Champion Stakes for William. Adayar deler favorittskapet med John og Thady Gosdens Mishriff, begge disse stjernehestene har 127 i timeform og er sammen på verdenstoppen. 

* Williams vinnere onsdag var Zebelle (George Boughey) og Raasel (Mick Appleby).