Stall EOS både på Øvrevoll og i Paris

Skrevet av Thomas Gjelsås,  02.10.2021
Artikkelbilde
Stall EOS har vunnet både Norsk St Leger og Svenskt St Leger med Seneschal. Søndag starter hesten på Øvrevoll, men Tom Kjeseth gleder seg også stort til å se Karlstad løpe i Prix du Cadran på Longchamp lørdag.

Det har vært en suksessrik høst for eier/oppdretter Tom Kjeseth/Stall EOS med storløpsseire både i Norge og Sverige. Lørdag starter deres Karlstad i Gruppe 1-løpet Prix du Cadran under selve Arc-helgen på Longchamp i Paris. Søndag har stallen nye muligheter under vår storløpsdag på Øvrevoll. -Jeg gleder meg, sier Tom selv.

Karlstad har utviklet seg til en internasjonal topphest hos svenske Pia Brandt med base i Frankrike. Hun har stor suksess og flere skandinaviske eiere. Karlstad har også «norske» gener. Faren Stormy River var en superstjerne eid av Stall Equrie Mister Ess/Christen Sveaas, mens moren Kill The Crab var et stort eventyr for EOS selv under 90-tallet. Karlstad er hennes beste avkom.

Karlstads far Stormy River var en norskeid stjerne gjennom Stall Equrie Mister Ess.

-Det er utrolig morsomt dette her, og jeg gleder meg til å se han i styrkeprøven Prix du Cadran mot flere av verdens beste hester. Han møter blant andre unikumet Stradivarious, trent av John Gosden og ridd av Frankie Dettori. Bare det å være med under Arc-helgen er en opplevelse i seg selv og vi skal gjøre vårt beste, fortalte Tom Kjeseth da vi snakket med han for noen dager siden.

Løpet følges live i Paris, men søndag har EOS nye muligheter på Øvrevoll. Da skal både Seneschal og Silvana i aksjon, og den kjente røde/hvite drakten konkurrerer som alltid i regi trener Wido Neuroth. Det blir definitivt en spennende helg for Stall EOS.

Prix du Cadran på Longchamp i Paris starter kl 15.15 lørdag.