I dag: Én vinner, tre eller null fra Tobias?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.09.2021
Artikkelbilde
Tobias Hellgren håper på Quebello i dag. Han debuterer på Øvrevoll, Anna Pilroth rir. Foto: Svensk Galopp

- En spennende dag på papiret. Jeg håper vi får med én vinner hjem. Jeg blir heller ikke overrasket om det skulle bli tre. Men det kan også bli null og en dag med andre- og tredjeplasser.


DETTE SIER Tobias Hellgren til ovrevoll.no - samtidig som han er klar på at "andre- og tredjeplasser også er bra på denne dagen".

* Her er vurderingene til Tobias foran dagens lunsj 


- 2 Ede’s Garrinchi (V4-2, Anna Pilroth, 43-prosenter og dagens største kl. 09.00, red. anm.) har gjort én start for oss. Ble toer og gikk fullt godkjent. Distansen skal passe. Bra sjanse, håper på seier, men gir ingen garanti her.

- 6 Quebello (V4-4/V5-2, Anna Pilroth, 23-prosenter) har vært veldig "grønn", men her er det klasse og kapasitet til å vinne. Tre av fem i år. Kun startet på Gøteborg, men jeg tror Øvrevoll skal passe. Nevner at hesten ikke har vært den letteste mentalt.

- 11 Hopespringseternal
(V4-4/V5-2, Angelika Berg, 2-prosenter) er tøft handicappet, og dette ser «svårt» ut.

- 4 Martini
(V5-4, Anna Pilroth, 9-prosenter) har fin form, bra startspor, elsker banen og distansen. Det ser med andre ord bra ut, kan vinne løpet, men det er flere her.

- 6 Archers Ignite
(V5-4, Angelika Berg, 6-prosenter) har form. Strek seier på dirt her 2. september. Er nok den bedre av de to, da tanker jeg på han og Martini. Men han har aldri vunnet med indre sving på Øvrevoll. Strekes for dem som ikke finner en «spik» i dette feltet.

- 3 Sea Moonster
(8. løp, Anna Pilroth) har gått frem med hekkeløpet sist. Da gjorde han mye riktig, men også noe feil. Er en seierskandidat, men her er det ingen hester som vil lage tempo. Det kan gjøre det verre, sier Tobias.


WILLA SYNØVE MARCUSSEN SCHOU er inne i en kanonsesong. Lærling-championatet er allerede i boks – og hun er ikke ufarlig i toppen av proffstatistikken, 12 seire og fire bak Carlos Lopez. Tar av to kilo og rir i voldsom flyt, seks seire på de ti siste Øvrevoll-rittene. Tre av tre nest sist. Sitter bl.a på den tidligere Derby-vinneren Privilegiado i dag. - Jeg ga Niels (Petersen, red. anm.) en bamseklem da jeg fikk dette rittet! sier hun til ovrevoll.no. 

* Her er Willas kommentarer til lunsj-hestene


- 4 Holland Park (V4-2, Lena Natt och Dag, 2-prosenter) gikk bra på dirt sist. Har hatt litt pause. 1600 og gress nå, er greit inne i klassen - og kanskje ikke helt borte?

- 8 The Kid (V4-4/V5-2, Niels Petersen, 1-prosenter) er en fin, liten hest som kan når han vil. Men han pleier jo ikke å vinne så ofte.

- 1 The Skimmer (V5-3, Henrik Engblom, 14-prosenter) kjenner jeg ikke, men fin form på hesten.

- 6 Privilegiado (V5-4, Niels Petersen, 13-prosenter) kan vinne hvis det stemmer for ham. Gikk bra i Göteborg sist. Det er en liten drøm å få ri Privilegiado! 

- 1 Backcountry (V5-5, Annette Stjernstrand/Nathalie Mortensen, 17-prosenter) har jeg aldri ridd. Den har gått gode løp, Nathalies hester presterer. Står høyt i handicap, men jeg tror dette er en bra sjanse, uttaler Willa.


NATHALIE MORTENSEN er alltid på farten. Og som alle vet, hun trives godt i Øvrevolls vinnerpaddock. Hun er dessuten dronningen av info. I dag kommer hun med åtte hester. Men hun ligger en aning lavere enn ventet før lunsjen. - Ja, jeg "uroar" meg litt. Noen av hestene har hostet, men de gjør det ikke nå. Og noen har satt litt vinterpels, sier hun til ovrevoll.no før start.

* Her er Nathalies kommentarer 

- 9 Lemon Smile (V4-1, Evelina Rönnlund, 12-prosenter) får alltid utvendig spor, det er helt utrolig. Her tror jeg distansen kan være i korteste laget. Men det er en dyktig rytter, og hesten kan mer enn vist. Så helt borte er den ikke.

- 1 Golders Green (V4-2, 17-prosenter) har det blitt feil for flere ganger. Kan vinne med det perfekte løpet. Men jeg er ikke sikker på at jeg klarer å gi henne det perfekte løpet. Det er det som er utfordringen - og problemet. Jeg må få henne til å slappe av, vi skal ikke gå foran i dag. Men jeg må heller ikke ta energien ut av henne. Golders Green er forøvrig en av hestene som har satt litt vinterpels. Det uroer. Jeg tror 2 Ede's Garrinchi og 9 Sir Walter gjør opp. Anna Pilroths hest er helt sikkert klart forbedret. Men jeg håper jo på Golders Green...

- 11 Scytale (V4-3/V5-1, 1-prosenter) har gjort det helt ok. Jeg tror Øvrevoll skal passe bra, men litt penger er nok det vi kan håpe på. Jeg nevner dog at Scytale nå trener bedre enn hun har gjort tidligere.

- 7 Chilterns (V4-4/V5-2, 4-prosenter) gjør gode prestasjoner, men dette er ingen "lettriden" hest. Penger er bra i dag.

- 9 Topas Royal (V4-4/V5-2, Nora Hagelund Holm, 2-prosenter) får det kanskje litt mykere i dag; det skal passe. Penger også her, jeg har vanskelig for å skille mine.

- 8 History Hill (V5-3, Michelle Rosenquist, 7-prosenter) obs'er jeg litt på. Dette er stallens beste sjanse i dag. Fin form og en dyktig rytter som tar av to kilo. Har fordel hvis banen er blitt litt mykere. 

- 1 Backcountry (V5-5, Willa Synøve Marcussen Schou, 14-prosenter) står høyt i formtall og møter tøffe hester. Han er blitt ni år og en gammel "gubbe", men har han våknet på rett side, kan han være i toppen. Willa (Synøve Marcussen Schou, red. anm.) rir godt og tar av to kilo.

- 3 Barny (V5-5, Nora Hagelund Holm, 4-prosenter) er fin i trening, har fått en liten pause. Et ok løp for ham, men som sagt; tøffe hester i dette løpet, uttaler Nathalie. 

* Carlos Lopez leder på Øvrevoll med 16 seire. Willa Synøve Marcussen Schou følger med 12 førsteplasser. 

Se http://rikstoto.no/vinnersjanser | http://Hjelpelinjen.no