Fem av syv V75-seire til Norge

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2021
Artikkelbilde
Kretsen rundt Square de Luynes kunne juble over hestens tredje strake seier i Stockholm Cup (G3). En fantastisk prestasjon. Foto: Svensk Galopp.

To seire til Niels Petersen, en til Cathrine Erichsen, Raphael Freire og Annike Bye Hansen. Da ble det ikke mye igjen til resten. Særlig ikke når storløpene med ett unntak ble med hjem til Øvrevoll. 

STOCKHOLM CUP INTERNATIONAL er siden 2011 vunnet åtte ganger (medregnet i år) av Niels Petersen. Bank of Burden tok fire seire, men Square de Luynes ble først til tre strake. Stall Power Girls var på plass, og de kunne juble for seier nummer åtte. Tre ganger Stockholm Cup, to ganger Marit Sveaas' Minneløp, Derby og Oslo Cup er med  på merittlisten, sterke saker. Som for en måned siden på Øvrevoll satt Pat Cosgrave på ryggen.


Dubai eller ei?
- Jeg er utrolig fornøyd. Opplegget med Sveaas' og Stockholm Cup har fungert perfekt. Om det blir Dubai i vinter eller ei, får vi avgjøre utover høsten. Niels kunne også juble over Noble Justice, som ganske greit slo eldre hester. Carlos Lopez dro av gårde i høyt tempo med vinneren, og seieren var klar. - Han er en god 3-åring som med formtall 84 sto godt til.
 

 

Kan ta tre champion-titler
Niels er champion på Øvrevoll, nesten helt klar på Klampenborg - og nå kan han også gå helt til topps på Bro. Tre titler i tre land, ikke helt vanlig i så fall. 

"Duca" på sitt beste
Cathrine Erichsen hadde Duca di Como til start i Nickes Minnesløpning.

- Jeg var skikkelig nervøs. Han sviktet som stor favoritt i mai på Jägersro. Det var utrolig deilig å se ham slik han er på sitt beste, hvor han styrte det hele fra tet, og jeg er også svært fornøyd med hvordan Elione (Chaves) løste oppgaven, fortalte Cathrine. Hun fikk også med seg en tredjeplass både for Master Bloom og Tinolo. Særlig førstnevnte var hun fornøyd med. Master Bloom er svenskoppdrettet. Godt å se at han presterte så bra.

Freire med ny storseier
Raphael Freire er det nyeste skuddet på stjernehimmelen. Seier med Semper Fi for en uke siden og 400 000 kroner inn. Nå som da dro han med en hest, også nå en toåring. Hotline Bling var fjerde i Heatherwold, nå gikk det enda bedre. Manuel Martinez var strålende fornøyd som makker i løpet, som utbetalte 250 000 kroner.

- Han bare dro av gårde til klar ledelse. Siden holdt han lett unna i sterkt selskap. Dette var veldig morsomt, konstaterte Manuel. Mystery Night ble toer og var Wido Neuroths beste prestasjon søndag.

 

Så satt den der for Annike!
Om Annike Hansen kan man si at hun kom sent, men godt. Verken We Got the Boss eller Takeko hadde dagen, men i V75-finalens sprintlløp gikk det langt bedre. General de Vega lå litt avventende, men da Jacob Johansen satte inn støtet, ble seieren klar. Abolish (Oliver Wilson) fra samme stall gikk flott til tredje, og mellom seg hadde de Could Be King (Petersen/Lopez) en strålende storeslem. Og nå er sprinthegemoniet over på norsk side.
Det har det ikke alltid vært.

 

I Lanwades Stud Stakes for de beste hoppene gikk Victoria Placa (Jessica Long/Shane Karlsson.) til topps. Men Petersens duo Ramone (Pat Cosgrave) og Careless Whisper (Lopez) kjempet tappert til annen og tredje. Takeko fulgte fint opp med fjerde for Annike Bye Hansen (Jacob Johansen), så også der ble det mye norsk.