Høsten kommer til Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  31.08.2021
Artikkelbilde
Seeyouincourt

Torsdag er det klart for første løpsdag etter den fantastiske Derbydagen. Vi skal ikke dvele lenge ved forrige søndag her, bare konstatere at Polar Cup og Marit Sveaas' Minneløp var to løp for historiebøkene i tillegg til Derby. Square de Luynes og Duca di Como på topp er i den absolutte ultraklassen, og ellers var alt på stell søndag 22. august.

Med løpene torsdag går vi inn i september måned, og da blir det fortere mørkt når det er kveldsløp. De tre første løpene går på gresset, de fire siste på sand. Om tre uker er det høstjevndøgn, og det blir merkbart mørkere for hver uke. I oktober vil alle kveldsløpene gå på sand. 

Det er ikke så veldig store felter i de fleste av løpene. Men vi blir møtt med syv handicapløp, og da er alltid sjanser for en skrell eller to. Vi tror dog ikke at det vil nærme seg jackpot denne gang, men småpenger er det nesten aldri snakk om på Øvrevoll. Formhester som Smazing, Seeyouincourt, Azure World og How Dare You har fine oppgaver, og vi velger også å satse på Simply Minds. Han var toer i Derby Trial, og dette er en treåring som vi mener har god sjanse til å matche de eldre i V65-innledningen.

Det er lagt ut spennende statistikker etter at Derbyhelgen er gått over i historien. Det mest åpenbare er det faktum at Niels Petersen suser frem mot sitt ellevte strake championat. Det er bare å gratulere. Når vi er godt inne i andre halvdel av sesongen, skal vi forsøke å holde publikum orientert også i andre kategorier

En liste som vi ikke har omtalt i år, er kampen om å bli mestseirende hest. Simmy's Copshop og How Dare You har tre seire, og begge starter torsdag. Men hele 21 hester har vunnet to løp! Faktisk kan Chili Explosion avansere fra 16. til 1. plass med seier om ingen foran på listen går til topps! Da kan vi snakke om at det er jevnt.

Da ønsker vi velkommen til en hyggelig kveld.