Jan-Erik velger Jet Action i St. Leger

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.09.2021
Artikkelbilde
Jet Action og Jan-Erik Neuroth vinner på Øvrevoll 3. juni. Foto: Hesteguiden.com

Wido Neuroth har favorittene i St. Leger (V65-4/V4-2) torsdag: 4-åringene 4 Jet Action og 6 Senechal er begge gullkandidater. Jan-Erik Neuroth velger å ri førstnevnte i dette klassiske stayerløpet.JET ACTION har vunnet 4 av 11 løp og har 792 000 på konto. Jevngamle Seneschal (Andreas Tapia Dalbark rir), svenskfødt, har to førsteplasser på 17 starter og nesten 950 000 i inntjente penger. Jan-Erik har tidligere vunnet St. Leger på Diamant (2013) og Bokan (2015).


HAN BEGRUNNER sitt valg for ovrevoll.no: - Jet Action har normalt sett høyere kapasitet enn den andre. Og dette er også en hest jeg skal ri i Stockholm Cup neste gang.  Distansen er imidlertid en fordel for Seneschal som gikk et fint løp i Sverige sist. Det ble litt trangt, og han trakk seg litt. Tapte vel en halvlengde på det. Jet Action skal som nevnt videre til Stockholm. Fikk en trøkk i første sving i Oslo Cup - og en strekk. Var slått halvannen lengde. Jeg tror vi hadde vunnet løpet uten det som skjedde. Helt sikker på at Jet Action er foran den andre torsdag, er jeg ikke.

BRO PARK og Breeders-dagen er neste for Jan-Erik Neuroth. - Beinet avgjør hvor mye jeg kan ri, sier han til ovrevoll.no. Søndag er pengene store i Stockholm, hovedløpet Breeders' Trophy Classic har 1.084.501 svenske kroner i førstepremie. - Jeg tenker ikke på pengene når jeg rir. Det får være en bonus, sier rytteren som vant storløpet med  Appelina 2016. Søndag sitter han på 15 Voix d'Amie (V64-5/V4-3) som gikk til topps i Breeders' Juvenile i fjor. Har 78 i handicap, favoritten 4 Iron Butterfly, imponerende vinner av Dansk Derby, har 87. Niels Petersen trener hoppa, han har fire starthester i feltet.

- MÅTEN IRON BUTTERFLY akselererte på i Dansk Derby! Det er ingen tvil om at dette er en riktig favoritt søndag. Men løpet er ikke lett. 15 hester, det blir tøft, og mye kan skje. For dem som garderer bør Voix d'Amie med. Jeg er ikke bekymret for formtallet. Hun kan nok 82 og skal være en god outsider, sier Jan-Erik og obs'er litt på egen hest foran søndagens storløp.   

ANNIKE BYE HANSEN har flest seire av Øvrevoll-trenerne så langt. 12 førsteplasser på 74 starter er pent. På samme tid i fjor hadde Annikes hester vunnet syv løp og tjent under halvparten av årets sum som nærmer seg 1,1 millioner.
- Vi har bare 15 hester, og det er klart jeg er fornøyd med sesongen. Det er gøy når det går bra, det er ikke alltid det gjør det, uttaler Annike til ovrevoll.no. Hun har fire starthester torsdag - og forhåndsbestiller ingen plass i vinnerpaddocken denne løpsdagen.

* Her er Annikes vurderinger: 

- 4 Mudjimba (V65-2, Jacob Johansen) er best på dirt. 1370 meter er nok også i korteste laget. Kapasiteten er der, men han gir fort opp hvis han føler han ikke har et overtak.
- 5 Noosa Prince (V65-2, Willa Synøve M. Schou) er det litt det samme med. Har ikke fungert i år. Er rask ut og gir seg på slutten. Jeg er ikke veldig fornøyd med de to hestene jeg har i dette løpet - og vil bli overrasket om en av dem vinner.
- 3 We Got the Boss (V65-3/V4-1, Jacob Johansen) er ute på fin distanse, men har møtt handicap'et sitt.
- 4 Swedish Dream (V65-3/V4-1) har vunnet med Kaia (Ingolfsland, red. anm.) og skal være min beste sjanse torsdag. Men her får nok 6 Valence gå i fred foran, og da får vi vel ikke se noe mer til den, sier Annike Bye Hansen.

I V65-3/V4-1 kommer 6 Valence ut som en 42-prosenter kl. 09.00 i dag. Det holdt ikke hjem mot Square De Luynes og Petersen-kanonene i Sveeas. I dag er det lettere i mot: - Vi var ikke bedre sist. Men jeg lurer på om jeg ikke skal ri ham på en annen måte mot de beste neste gang. Prøve å komme bakfra. I dag får han imidlertid gjøre som han vil. Jeg håper jo på seier. Han er pigg og glad hjemme, sier Nathalie Mortensen til ovrevoll.no.
Hun mer enn antyder at det blir frontrunner'n Valence vi igjen får se på Øvrevoll. Men 1 Backcountrys (V65-2) seiersrekke tror hun ikke forlenges i dag: - Det blir "svårt". Veldig mye vekt, uttaler hun og kommer samtidig med en "varning" foran søndagens løp på Bro: Både 7 Astron (Nora Hagelund Holm) og 12 Lemon Smile (Shane Karlsson) kan være spennende i V64-2, sier Nathalie til ovrevoll.no.

3 SIR AIRCROSS (V65-6/V4-4, Elione Chaves, 68-prosenter kl. 09.00) blir dagens største. Vant en 1600 meter sist, nå er det opp i distanse til 2400 meter på dirt'en. - Hvis han står, og det ser det ut som han skal gjøre, er det en fin vinnersjanse. Han hadde litt problemer med tempoet innledningsvis sist, nå er det som sagt lengre. Jeg har også 2 Betty (V65-6/V4-4, Kaia Ingolfsland, 12-prosenter) i samme løp. Kan være der hvis Sir Aircross skulle svikte.Snaut slått av Rintintin sist, ute på en distanse som ser ut til å passe. Fin form, ikke sjanseløs, sier Are Hyldmo til ovrevoll.no 

4 Ede's Garrinchi
(V65-1, Anna Pilroth, 11-prosenter) er ny hos parhestene Anna Pilroth/Tobias Hellgren. Er kjøpt av Caroline Myrman som jobber hos den nevnte duoen. - Jeg vet rett og slett ikke hvor hesten står. Det er lav klasse på løpet - så no'n form for sjanse må det vel være, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no før løpene.

* Carlos Lopez leder rytterstatistikken på Øvrevoll med 12 førsteplasser. Nora Hagelund Holm har 10, Manuel Martinez og Kaia Ingolfsland 9 hver.

SISTE FRA ENGLAND: William Buick biter seg fast. Han tok en trippel på Doncaster torsdag, Oisin Murphy var seiersløs. Dermed er avstanden 14 i favør Murphy som nå har klatret opp på mektige 24 i seiersprosent, det samme som suverene Irad Ortiz jr. har i USA. Spennende dager følger nå: William har til sammen 17 ritt på Doncaster torsdag, fredag og lørdag med St. Leger-rittet på favoritten Hurricane Lane som et høydepunkt lørdag.  Søndag sender Charlie Appleby den ubeseirede 2-åringen Native Trail (to av to med William ombord) til The Curragh. Førstepremien i Vincent O'Brien National Stakes er nesten to millioner kroner.