Den satt! Hilsen William

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.09.2021
Artikkelbilde
Hurricane Lane stormer videre, 3-åringen vant St. Leger på Doncaster sammen med William Buick. Dette var hingstens tredje Gruppe1-seier. Foto: Godolphin/Racenews

Vi låner denne fra Racing Post: Det var storm over Doncaster fredag ettermiddag. Lørdag kom det en Hurricane. Engelsk St. Leger ble et lett bytte for William Buick og Hurricane Lane.

VI SITERER WILLIAM fra Racing Post og seiersintervjuet: "He was the class horse, and the race worked out beautifully. He took me into the race nicely and he had that turn of the foot in the end".

HURRICANE LANE, Charlie Appleby trener og Godolphin eier, vant lørdag sin seier nummer seks i start nummer syv i en karriere som har gitt 17,7 millioner i klingende mynt. Hvorvidt han konkurrerer videre som 4-åring, er ennå ikke klart. Avslverdien er i ferd med å bli skyhøy. Seieren i St. Leger var forøvrig William Buicks tredje i dette klassiske løpet som har Gruppe 1-status.
Hurricane Lane, som trolig går videre til Prix De l'Arc 3. oktober, har nå vunnet løp på banene Newmarket, Newbury, York, Curragh, Longchamp og nå Doncaster. Topphester går på alle baner. I Engelsk Derby på Epsom ble han tredje etter stallkamerat Adayar (nestfavoritt i Prix de l'Arc) og Mojo Star, toer på Doncaster i St. Leger.
Hurricane Lane mistet to sko i Derby-løpet og hadde, uten skomist, blitt sølvhest ifølge William Buick.

WILLIAM vant også med Glorious Journey (Park Stakes, Gruppe 2) og Royal Fleet lørdag. I premiepenger: Seks millioner norske kroner. Denne trippelen sendte ham opp i 117 førsteplasser. Oisin Murphy red blankt og har 128 seire. Det skiller 11, det var 17. William har rett og slett startet spurten. Lur ikke på det!
16. oktober, på Ascot, er fasiten klar.

SØNDAG ble en ny stor dag for parhestene Charlie Appleby og William Buick. På The Curragh i Irland viste Native Trail seg igjen som en strålende 2-åring. Han vant Vincent O'Brien National Stakes (Gruppe 1, 177 000 pund til vinneren) med 3,5 lengder og er ubeseiret på tre starter. Dette var Williams andre Gruppe 1-seier denne helgen. Han er nå oppe i fem triumfer i toppløpene i 2021, tilbake i 2012 stoppet han på ni seire i Gruppe 1-løp.

GO, WILLIAM, GO! Native Trails seier i Irland ga intet utslag på seiersstatistikken i England, men følg med her:
De to neste dagene er det "go, William, go"! Oisin Murphy er ute til onsdag hvor han forøvrig har ti ritt på Sandown. William er altså elleve bak Murphy, men er inne i en absolutt flytsone. 30 i seiersprosent de siste 14 dagene mot Murphys 20.

STORFAVORITTEN og den opprinnelige Arc-favoritten Snowfall (vinner av Oaks i både England og Irland) gikk på et lite sjokktap i Paris i Prix Vermeille søndag. Teona (Roger Varian/Olivier Peslier), til elleve ganger, vant foran japanskfødte Snowfall og en annen Aidan O'Brien-hest, La Joconde.
Førstepremien var over 300 000 pund i dette Gruppe 1-løpet på Longchamp.
La Joconde, med Hollie Doyle, var pacemaker for Snowfall. Men Hollie Doyle holdt ikke høy nok fart, mente Snowfall-jockey Frankie Dettori - i følge Daily Mail. "The race turned into a sprint", sa Frankie i etterkant.
Bookmakerne reagerte imidlertid og flyttet Snowfall ned til fjerdehest i fohåndsspillet foran Prix de l'Arc 3. oktober.
William Buick og Adayar er ny favoritt foran Tarnawa og St. Leger-vinner Hurricane Lane.