Silje kan sitte med nøkkelen!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  29.09.2021
Artikkelbilde
Silje Strand har to ganger dobbel så langt i år. Torsdag har hun gode ritt. Pass på Silje! Foto: Hesteguiden.com

Silje Strand satte inn Steely Queen som et 8.valg sist. Hun har seks seire på 37 er klar for mer. Silje kan sitte med nøkkelen torsdag. - Jeg satser på en dobbel, sier hun offensivt til ovrevoll.no.

* 27-åringen fra Skreia, hun jobber hos Wido Neuroth, rir bedre og bedre. Selvtilliten er stigende. Tre kilo av er heller ingen ulempe. Hun blinker uten Macjack (V5-2) og Cream (V5-3/V4-1) som sine beste sjanser torsdag.

* Her er Siljes kommentarer til hester og sjanser torsdag

- 5 Macjack (V5-2, Arne O. Karlsen trener) rir jeg for første gang. Går stadig gode løp. Står bra til, dirt skal passe. Kan være tethesten. Vinnersjanse. Mudjimba og Perfect Illusion er hester å frykte her.

- 5 Cream (V5-3/V4-1, Gunn Elisabeth Johansen) er en stor, fin hoppe. Trener’n er nabo fra Toten. Vi misset starten nest sist da jeg red. Det var bråk med hesten i boksen ved siden av. Vi hadde vunnet det løpet uten problemene. Jeg har ambisjoner nå.

- 1 London Rock (V5-4/V4-2, Silja Støren) har høy vekt. Kanskje litt usikker form, men nå er det dirt igjen. Det skal passe. Håper på trippel.

- 3 Danish Of Course (V5-5/V4-3, Silja Støren) er en spesiell skrue. Må ha fast bane. Det var løst her og der sist, og jeg måtte ri på ham hele veien. Klarer vi å holde oss unna trøbbel, kan dette være en bra sjanse. Men det går ikke hvis banen skulle bli løs, sier Silje Strand.

DEN FØRSTE V5-AVDELINGEN blir et klubbmesterskap: Etter at nr. 1 er strøket gjenstår fem hester fra Niels Petersen. 2 Mowamaan (V5-1), med i årets Derby på Øvrevoll, er en 50-prosenter og valget til Carlos Lopez: - Dette er en god hest som er ute på dirt for første gang. Skal være først av mine foran 4 All About Us (V5-1), også ute i årets Derby. Begge disse er i utgangspunktet gresshester, jeg nevner det. Men oppsummert; Mowamaan skal være den beste av mine fem, sier Niels Petersen til ovrevoll.no foran løpene.

PÅ ØVREVOLL leder Carlos Lopez med 16 førsteplasser. Blir Carlos årets champion, tangerer han avdøde Janos Tandari som tok tittelen åtte ganger. Willa Synøve Marcussen Schou er toer med 12 seire.

I ENGLAND er Oisin Murphy ti foran William Buick før kveldsløpene på Kempton onsdag. - Det er en tøff fight, men jeg har lovet meg selv å stå på hele veien, sier William til ovrevoll.no før Kempton-start.
Han har gode ritt onsdag, men det har også Murphy.

SISTNEVNTE, altså Murphy, startet onsdagen med en snartur til Frankrike og Chantilly for en treningsgalopp på Arc-hesten; japaneren Chrono Genesis. Sammen jakter de Japans første triumf i Prix de l'Arc.
Adayar
ble som ventet, sammen med Snowfall, etteranmeldt til Prix de l'Arc onsdag for 1,4 millioner norske kroner. - Det er en skikkelig toppsjanse, sier William som hadde et absolutt luksusvalg:
Han sitter på Derby-vinneren Adayar, James Doyle rir Hurricane Lane som har tre Gruppe 1-triumfer i beltet: Alle gangene med William Buick ombord. Ingen behøver å danse regndans i Paris denne helgen. Værgudene kommer til å pøse på, dette vil gjøre Longchamp bløt. Noe alle favorittene skal takle. Adayar, Tarnawa, Hurricane Lane, Snowfall; alle skal gå på dette underlaget. Men spørsmålet er hvor tungt og bløtt det blir søndag?
- Adayar går på bløt bane, men det skal ikke bli for bløtt, sier William til ovrevoll.no