Spennende NM-oppgjør

Skrevet av Birger Christensen,  14.09.2021
My Birdie ©hesteguiden.com

I nesten alle idretter er begrepet NM kjent og kjært. Også på Øvrevoll har vi vært bekjent med NM, norsk mesterskap. Første gang det ble avholdt, var i 1989 med Tarah og Groggie som vinnere. Siden har vi hatt NM hvert år. I en periode måtte treåringene kjempe med eldre norskoppdrettede hester, men nå er løpene kun åpne for to- og treåringer.

Silja Støren har med to hester i toårsløpet, Norok og Queen of Antarktis.

- Norok debuterte bra. Han avsluttet fint til femte i Skandinavisk mesterskap. Har kun hatt en skikkelig jobb etter Derbydagen, da han har slitt litt med sore shins. Tror det bare er en fordel om det vil komme litt nedbør før løpene, det er det i hvert fall meldt. Queen of Antarktis trener fint, men det har ennå ikke løsnet helt i løp, beretter Silja.

Vi har definitivt sett sterkere felt for treåringene enn i år. Ragazzo vant i 2012, åpenbart en av de aller beste vinnerne av løpet. Calcaterre er den siste som har vunnet både som 2- og 3-åring. Begge de to nevnte var i Annike Bye Hansens trening. Den bedriften kan Purple Ace gjenta i år. Han vant i fjor, da han for øvrig vant alle de fem løpene han startet i. Det begynte bra også i år, men det har ikke gått helt på skinner den siste tiden. Derfor vinnertipper vi My Birdie, som vi synes gikk et fint løp i Derby. Denne duoen er begge trent av Cathrine Erichsen, og vi satser på disse to i V65.

Apropos V65, dette er i våre øyne en av de vanskeligste omgangene i 2021. Her er det flere løp et stykke ned i klassen, iberegnet hester med litt diffus form. Flere av de firbente bytter fra gress til sand, og det mer overraskende om det blir en beskjeden utbetaling enn at det smeller i totoen.

Den oppmerksomme leser ser i programmet at amatørene på torsdag skal ut i klokkekamp nummer 3. Det er ikke helt sant, for det første av løpene i denne kategorien ble ikke avholdt. Hesteeierforeningens fine tiltak vil i stedet arrangere et klokkeløp på torsdag 30.september. Den løpsdagen står ikke på den opprinnelige terminlisten, men er kommet inn nokså nylig. Den løpsdagen har stevnestart kl 15.00 og er altså ikke mer enn to uker unna.