St Leger topper fin meny

Skrevet av Birger Christensen,  07.09.2021
Artikkelbilde
Seneschal og Andreas Tapia Dalbark vant Svenskt St Leger 2020

Torsdag gleder vi oss til Øvrevoll. Som sist uke er ikke feltene de største, men forrige torsdag ga rett V65-rekke over 100 000 kroner! Særlig tre løp på torsdagskvelden er det er lov å se frem til. Aller størst spenning knytter det seg selvsagt til St Leger. Løpet er den store styrkeprøven blant de klassiske oppgjørene, et løp som er siste etappe i det å kunne vinne Triple Crown. 2000 Guineas, Derby og St Leger er de tre klassiske løpene som er åpne for alle, At det ikke er lett å vinne alle tre, er ikke så vrient å forstå. Distansene er 1600, 2400 og 2830 meter. Dessuten må formen være konservert i flere måneder. Derfor er ikke listen så lang. Kun Trainers Seat (1976), Dalby Jaguar (1981), Sunorius (1987), Without Fear (2011) og Privilegiado (2019) har maktet den bedriften.

Siden i fjor er det i tillegg blitt enda mer krevende å vinne St Leger. For første gang ble nemlig fireåringene invitert med i det gode selskap. Tynne felter førte til endringen, og Hampus G vant som den første fireåringen. Cathrine Erichsen trener, og hun har vunnet fire av de fem siste utgavene av St Leger. Sammen med Niels Petersen og Wido Neuroth har trioen vunnet alle utgavene siden 2011, da Without Fear (Arnfinn Lund) gikk til topps.

Cathrine stiller i år med Captain Chorus, mens Niels mønstrer Native Star. Vi tror imidlertid det blir første seier siden Bokan vant i 2015 for Wido Neuroth. Hans duo Seneschal og Jet Action ser fryktinngydende ut. Formen er god på begge, og en dobbeltseier til stallen er utvilsomt innen rekkevidde. Tre seire, tre annen og to tredje er fasiten på de to på årets åtte starter, oftest i det beste selskap. Seneschal kan for øvrig bli den første som vinner St Leger både som tre- og fireåring. Han seiret i den svenske utgaven i fjor i Gøteborg. Da var han en stor skrell som betalte tilbake 264 for en satset tier.

En av våre store favoritter, Valence, kommer ut mot gode milere. Han setter alltid preg på løpene, og ofte holder det helt til mål. Motstanden er sterk, og det er også veldig fine sprintere i V65-2. Den kvintetten som møttes på Derbydagen og var med på fotoet, har åpenbart sjansen på ny. 

Ellers er det klart for årets første klokkeløp for amatørene. De involverte følger godt med, for premien er gjev. Første stikk tror vi kan gå til Elin Ahlin på My Cup of Tea. Uansett blir det spennende å følge med utover høsten. Det første løpet som skulle rides i serien ble annullert forrige uke, men et nytt løp er skrevet ut på den ekstra løpsdagen, torsdag 30. september.

(Les mer om økte premier og ny løpsdag her)