Simply Minds i særklasse

Skrevet av Birger Christensen,  02.09.2021
Artikkelbilde
Simply Minds ©hesteguiden.com

Ingen tvil om hva som var den sterkeste opplevelsen på Øvrevoll torsdag. Simply Minds hadde ikke vunnet på en god stund, men de tre andreplassene på rad var ikke dårlige. Nå var det imidlertid ingen tvil. Han fikk et fint opptrekk av Smooth Escape, som for øvrig holdt flott til andreplass. Men Simply Minds stormet fra de øvrige, og feltets eneste treåring var i særklasse.

- Nå viste han det jeg hadde håpet på, berettet Hanne Rådstoga. Hanne fylte for øvrig 58 år på torsdag, og en bedre presang kunne hun neppe ha fått. 

- Det gikk helt som jeg hadde håpet. Har meldt ham i Arnfinn Lunds Minneløp. Der møter han de beste, men tror likevel jeg vil starte der, sa Hanne. Det gleder vi oss til. Manuel Martinez satt på vinneren, og han red også Monjazaat.

- Dette var en av de største overraskelsene jeg har opplevd gjennom min tid på Øvrevoll. Ordene tilhørte Knut O Arnesen etter at Monjazaat hadde vunnet åpningsløpet torsdag og hennes første start i Skandinavia.

- Hun hadde vært så brunstig at det var vanskelig å tro på henne. Synes motstanden var bra, så dette var veldig uventet, men også gledelig, fortsatte Knut

Det startet med seier til Enebakk. Deretter ble det Lier foran Andebu, før vi var tilbake i Enebakk, men ikke hos Arnesen. Hege Larsen Mjønli har gjort en flott jobb med Simmy's Coopshop, og nå ble det årets fjerde seier. Det er flest på Øvrevoll i år, flott levert. 

- Det var positivt at han viste så fin fightervilje. Han fikk en fin rygg, og han avgjorde ganske greit. Vi satser på et løp om en tre ukers tid, men dirten liker han ikke, så da pakker vi ham inn, sa Hege. Silje Strand leverte et fint ritt til seier.

Etter tre vinnere i distriktet, måtte vi over grensen. Tobias Hellgren hadde halve feltet i V65-3, og Archers Ignite kjempet seg til seier.

- Vi har ikke startet så mye på Øvrevoll i det siste, men det vil endre seg utover høsten. Nå kom han ut med lav vekt, og det så ut til å passe. Angelika Berg leverte et fint ritt på vinneren, sa Tobias.

Om det bare var sandbanen som ikke passet for storfavoritten Smazing, vet vi ikke. I hvert fall ble det ikke hennes dag. I stedet sto det helt og holdent mellom Possession og Moonflash, med førstnevnte som vinner. Det var den første seieren i karrieren, den eneste i feltet som var maiden før løpet.

Annike Bye Hansen var først til "dusinet fullt", 12 seire på Øvrevoll i år.

- 12 seire på 15 hester må jeg være fornøyd med. Når det gjelder Possession har jeg lyst til å starte ham i Michelets Minneløp, det tror jeg kan passe.

Willa og Silje hadde vunnet før på løpsdagen da det gjensto to løp. Da tok først Silje og Willa en seier til. Dermed ble de dobbeltvinnere sammen med Manuel Martinez. Knut O Arnesen ble eneste trener med en dobbel. Machine Gun hadde trengt litt tid.

i årsdebuten var han slått med noe sånt som 150 meter. Nå stemte det langt bedre. Det er for øvrig veldig gøy med Nora, Kaja, Willa og Silje, som rir kjempebra, sa Knut.

Finalen gikk til Black Million. 

- Hun har hatt litt startproblemer, så det var deilig å se at det fungerte. Sa til Willa at du vinner om starten går bra, og det gjorde det, sa Gina Mathisen. Hun fikk andre med Smooth Escape og red selv et løp på Twisted.

 

Monjazaat ©hesteguiden.com

 

Simmy's Copshop  ©hesteguiden.com

 

Archers Ignite ©hesteguiden.com

 

Possession  ©hesteguiden.com

 

Machine Gun ©hesteguiden.com

Black Million ©hesteguiden.com