Muligheten som forsvant

Skrevet av Birger Christensen,  11.04.2022
Artikkelbilde
Manuel Martinez og My French Dream. Foto: Hesteguiden.com

Da Are Hyldmo tok sin femte Derby-seier med Harrier i 2001, var det kun Ole Svartshoel i "gamle dager" som hadde flere seire på Øvrevoll i det løpet alle ønsker å vinne. 

Senere har Arnfinn Lund, Niels Petersen og Wido Neuroth passert Are med henholdsvis syv, syv og seks Derby-seire på hjemmebane. I fjor hadde imidlertid Are litt av den gamle godfølelsen. 

ARE HYLDMO 

"Han var i toppslag". - I forkant av Derby hadde My French Dream løpt til fjerdeplass i Derby Trial. Han var kort slått uten at opplegget var perfekt, og jeg hadde god tro på ham i Derby. Så skader han seg lørdag, dagen før det store slaget skal stå! Får jo aldri svar på hvordan det hadde gått, men han var i toppslag og 2400 meter på gress tror jeg hadde vært perfekt.

Ingen "höjdare". Hele sesongen 2021 var ingen "höjdare" for Are. - Den var rett og slett elendig. Fikk en liten opptur da Famous Riff vant på de to siste løpsdagene. Fikk hevet formtallet til 52, men her er det nok mer å gå på. Må dog ha lang distanse, for han bruker én kilometer på å komme i gang.


Foto: Hesteguiden.com
- Du vinner veldig mange flere løp på sand enn på gress? Er det noen spesiell grunn til det? 

- Ikke annet enn at hestene stort sett har gått best vår og høst, og da er det jo flest sandløp, sier Are. Her legger vi til at Dickie Dickens i fjor tok sin seier nummer 20 på Øvrevoll, den aktive med flest seire på banen. Av disse er 19 tatt på sand, mens seieren på gress var den mest verdifulle i Breeders' 2013 med drøyt 440 000 kroner i førstepremie.

- Noen spennende nykommere?

- Ja, tre fine 2-åringer og én 3-åring. Må få døpt dem snart, de er uansett lovende. Redneck har fått navn, og han har en særdeles interessant stamme. Med Intella - Alyamaama som foreldre, er det en hel del å slekte på. To hingster etter Evasive - Sweet Zain, og Mutajally - Sudtirol ser også fine ut, og det gjør også en treårig hoppa etter Giant Sandman - Singar. Har i tillegg veldig lyst på en tur til et Breeze Up-salg på Newmarket. Der kan det være mulig å gjøre et par gode kjøp.

- Og vi runder som vanlig av med hvem du tror tar årets første seier på stallen?

- Jeg går for My French Dream. Er blitt kastrert og virker i full orden. Mener at han står for lavt i handicap, så jeg håper på en tidlig seier for ham, avslutter Are.