Dusinet fullt på gang

Skrevet av Birger Christensen,  16.04.2022
Artikkelbilde
Niels Petersen og stallens stjerne Square de Luynes som er klar for start i Oslo Cup 25. juni. Foto: Hesteguiden.com

11 strake trenerchampionater er bokført. I 2013 var det kamp mot Rune Haugen, deretter har det ikke vært tvil. Ser vi på oversikten over hester i trening, tror vi på dusinet fullt i november.

Sjekk disse tallene! 

Norsk Derby:                  7 seire siden 2010 

Marit Sveaas' Minneløp: 7 seire siden 2012, 5 på rad fra 2017 til 2021 

Oslo Cup:                        7 seire siden 2011 

Stockholm Cup:             8 seire siden 2011

NIELS PETERSEN

Dette er Niels Petersens fasit på fire av de aller største galoppløpene i Skandinavia på et drøyt tiår. Kanskje ikke så rart at det har vært en enorm dominans. 35 av de 45 på stallen har formtall, 18 av de firbente har 80 eller høyere. De seks i toppen har 90+, med Square de Luynes i topp på 97. - Det er klart at jeg er fornøyd med så mange gode hester på stallen. Selvsagt forplikter det om å levere gode prestasjoner. Dusinet fullt er jo et klart mål, samtidig som det kunne vært spennende å vurdere en utfordring om noe skulle dukke opp, sier Niels.

- Du var i Dubai igjen denne vinteren. Hvordan opplevde du det?

 Selvfølgelig er det godt å komme ned til varmere strøk, og jeg føler at utbyttet ble bra. Vi satte opp Ascot Brass til det første løpet, og hun gikk flott til andre. Generelt vil jeg si at forventningene er for store til hva de bør prestere i løpene. De fleste av konkurrentene er midt inne i sin høysesong, mens våre håp har lagt sesongen bak seg for et par-tre måneder siden. Dessuten er våre hester for høyt handicappet, og konkurransen er knalltøff. Synes flere av hestene gikk bra. Skulle ha vært veldig gøy å se Square de Luynes uten den skaden han pådro seg. Nå valgte vi å starte, kanskje burde vi ikke det med fasit i hånd. Men han er uten tvil klar for Oslo Cup 25. juni, dermed blir det i vanlig stil Marit Sveaas' Minneløp og Stockholm Cup.

- Blant de yngste, hvordan ser det ut?

- For to år siden så det litt tynt ut blant toåringene. Da fikk vi kjøpt noen gode på Breeze Up-salg på våren. Vurderer en tur også i år, samtidig som vi har noen som ser bra ut. Blant treåringene er jeg ekstra spent på Tuaweq. Han var med til Dubai, men var syk og kom ikke til start. Det er en topphest, som kan nå langt. Flere andre er lite startet og kan gjøre det bra. Chianti, Chiefof Comanches og Hear the Drums har allerede vist en hel del, så det kan bli bra.

* Sist det var partall-år hvor Niels ikke vant Norsk Derby, var i 2008 med Theatrical Award som vinner!

DANSK DERBY-DRØM: - Er jeg våken eller drømmer jeg, sa Niels Petersen etter syv strake på Klampenborg 8. august. Her etter Derby-triumfen med Iron Butterfly - sammen med Wibceke Nagell-Erichsen og Carlos Lopez.
Foto: Burt Seeger 

- Blir det filial på Klampenborg i år?

Ja, står 20 hester der i i min trening. Men det sier seg selv at der er jeg helt avhengig å ha flinke folk til å utføre det daglige arbeidet. Heldigvis har jeg det, mange nedlegger en kjempejobb der. I fjor ble han champion på den danske hovedbanen for første gang, selvsagt "sjovt" for en som har vokst opp med Klampenborg som nabo.

- Til slutt. Hvem vinner du ditt første løp med på Øvrevoll i år? 

- Har vunnet flere ganger med en 3-årig maiden. Prøver med Precious blant flere kandidater.