Endelig i gang

Skrevet av Birger Christensen,  20.04.2022
Artikkelbilde
Bilde Marek Rzewuski

Torsdag åpner portene på Øvrevoll. I fjor kom vi i gang 22. mai, nå blir det en måned og en dag tidligere. Men ikke siden 2019 har det vært løpsdager uten restriksjoner, og det kjennes godt ut. 

Stevnestart er kl. 18.00, første løp og V5-1 er kl. 18.15.

Vi kommer nok ikke så ofte til å skrive om Klosterskogen travbane i forhåndsene. Men sist løpsdag på banen, på påskeaften, var det en stemning og et trykk på publikumsplass som det var fint å se tilbake. Kanskje det kan bli noe liknende på Øvrevoll 17. mai, det er fire løpsdager på vår eneste galoppbane til å øve på. 

 

Å være spiller på torsdag, er ikke alltid så enkelt. Med ett unntak (Dragonfly i løp 6) har ingen hester startet på minimum fem måneder. Vi har snakket med mange trenere, og de aller fleste er optimistiske. Det skal de selvsagt være, men noen blir sikkert skuffet. Ofte er det blitt gode utbetalinger på åpningsdagen. For noen år siden lagde jeg en oversikt over utbetalinger på første løpsdag. Over ti år hadde det blitt overskudd ved å heldekke V4 og V5, men vi garanterer ikke pluss ved å velge denne mulighet.

 

Freire kan feire

Raphael Freire fyller i dag (onsdag) 26 år. Kan det bli en litt forsinket feiring på Øvrevoll torsdag?

 

- Ikke helt umulig. Starter tre hester med Bobby the Brown som den første. Går i et løp hvor det er ikke er så lett å si hvor hestene. Er fornøyd med det han viser i trening, kanskje blir det tøft å vinne. Lyanna TG har nok gått litt frem, men en treåring mot eldre så tidlig, kan fort være tøft. Så det største håpet står nok til Mr Kiki. Har ikke startet på nesten ett og et halvt år. Men dette er en hest jeg venter meg mye av. Er ikke 100, men 200 prosent forberedt. Pausen har vært lang, men jeg gleder meg i hvert fall veldig til å se ham, avslutter Raphael.

 

Nathalie Mortensen og Tobias Hellgren besøker Øvrevoll ofte. Vi synes duoen har flere fine sjanser og at begge stikker innom vinnerpaddocken.

 

Vel møtt