Gina satser på ungdommen

Skrevet av Birger Christensen,  14.04.2022
Artikkelbilde
Gina Mathisen er klar for en ny Øvrevoll-sesong. Hun håper på pallens topplass blant de norske amatørtrenerne også i 2022. Foto: Hesteguiden.com

- Med fire nye hester på stallen, alle 2-åringer, blir det på sikt noen endringer i materiellet. Enn så lenge har jeg ikke foretatt meg noe, men ti hester er litt i overkant, sier Gina Mathoisen. 

Hun fortsetter: - Uansett er det veldig spennende med lovende unghester. Flower Power har April Fool som mor, en hoppe som vi hadde i hele karrieren. Hun tok åtte seire. Hennes mor, og dermed Flower Povers mormor, er Zantana, som i 2002 ble tredje i Derby. Spennende er også Golden Ticket og Man of Devotion med henholdsvis Evasive og Giant Sandman som fedre. De ser flotte ut, og jeg gleder meg til å følge dem utover vår og sommer. Derimot har den siste av nykommerne, Lucky Diamond, pådratt seg en skade og trenger mer tid. Skadet er jeg faktisk selv også. Fikk et brudd i hånden, men det ordner seg nok med litt tid.

GINA MATHISEN

Gamle kjente. Det mer kjente inventaret  består av kvartetten Black Million, Perfect Illusion, Smooth Escape og Twisted. Black Million og Twisted er de eldste som 9-åringer, og Gina håper det holder til å bli beste norske av amatørtrenerne. Det er ikke realistisk å slå stall Mortensen/Stjernstrand, men blant de øvrige skal vi ha en sjanse, mener hun.

Seiersprosent på 28. I fjor red Gina syv løp etter et opphold på 12 år.- Men det blir nok ingen reprise i år. Det er så mange oppgaver i forbindelse med å få hestene til start og klare for løp, ser Gina, som i 2005 vant fem løp på 18 starter, en seiersprosent på nokså nøyaktig 28.

- Og første seier på stallen i år blir?

- Jeg tipper Twisted, som ofte går bra tidlig på sesongen, avrunder Gina fra Andebu.
Siden 2019 er ikke lengre Andebu egen kommune, men innlemmet i Sandefjord. Men trivelig er det like fullt.