Neuroth: Tre søndag, tre mandag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.04.2022
Artikkelbilde
Seneschal vant Kapplöpningsselskapets Stora Pris på Bro i 2021. Han har løp tre ganger på 2600 meter og lengre og vunnet alle gangene. Foto: Svensk Galopp

18 hester fra Wido Neuroths stall er stadig på vinteropphold i Köln. Søndag starter tre i Berlin-Hoppegarten, mandag er det klart for nye tre i Hannover. Jan-Erik Neuroth rir alle.

*Perlen-duoen Thunderey, Jet Action og den dobbelte St. Leger-vinneren Seneschal fra Stall EOS starter i Listed-løp i Berlin. Førstepremien er 13 500 euro i alle tre løpene. Du kan se løpene direkte på Facebook, link nederst i saken.

"Trenger løpet vil jeg tro".  - Alle møter tøff motstand. Og alle trenger løpet vil jeg tro. Seneschal er ok inne og ute på 2800 meter som er en bra distanse. Er nok den av våre med den beste sjansen. Thunderey i løp 4 trener fint. Har 56 kilo og 82 i tysk form; men møter Penja med 59 kilo og 94 i tysk form. Temperaturen har variert veldig her i Tyskland, men vi har hatt gode treningsforhold og vært på gress fire-fem uker. Det blir veldig spennende å se hvor vi står nå, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no. Han var siste gang i aksjon på Hoppegarten på ryggen av Funinthesand som ble femte i et Listed-løp i 2014.

* Mange av de tyske hestene som er på plass i søndagens Listed-løp bruker disse som oppkjøring til Gruppe-løp i Baden Baden i mai.

Wido på plass. Jan-Erik har fått selskap av senior, Wido Neuroth som fløy ned fredag. Jan-Erik kjørte de 60 milene fra Köln til Berlin lørdag. Silje Strand drar med starthestene i Hannover søndag (Sea Lodge, Brian Ryan og Like A King). Da kommer Jan-Erik og Wido den andre veien fra Berlin til Hannover.
Wido, som blir 74 i november, er på vei inn i sin sesong nummer 50 som galopptrener. Det er bare å ta av seg det som er av hatter.

* Han kommer opprinnelig fra Duisburg syv mil unna Köln. Den evigvarende  legenden har 86 skandinaviske klassikere på CV-en. Derby-seier nummer 21 er selvfølgelig inne på ønskelisten. Den kan komme i år.  

Jan-Erik fit for fight. Jan-Erik Neuroth (35), championjockey på Øvrevoll i 2019, gikk i bakken under trening på Øvrevoll i juni i 2020. Det har tatt lang tid å komme tilbake i full orden. Han var også gjennom en operasjon i et kne i slutten av et fjorår der han måtte velge sine ritt med litt omhu. Nå melder han tommel opp.
Det blir meget spennende. - Jeg er garantert tilbake på Øvrevoll 17. mai, kanskje 9. mai, sier han til ovrevoll.no.
Men før den tid: Berlin søndag og Hannover mandag.

Program Hoppegarten søndag:
https://www.hoppegarten.com/wp-content/uploads/2021/04/Rennprogramm_GrosseSaisoneroeffnung_20220417.pdf

Program Hannover mandag: 
https://www.neuebult.de/renntermine/vgh-renntag/

Se løpene på livestream her:

https://www.facebook.com/DeutscherGalopp/videos/399276885015727

og https://www.youtube.com/watch?v=u0gQNZOxEAk

Resultat:

4. løp kl. 12.50/Preis des Gestüts Röttgen: 9 Thunderey nr. 6 av 12
6. løp kl. 14.00/Preis von Dahlwitz: 3 Jet Action nr. 5 av 7
7. løp kl. 14.40/Altano-Rennen: 9 Seneschal nr. 11 av 12

- Thunderey gikk best av våre. Møtte bra hester, det var en grei sesongdebut. Hun har fortsatt litt vinterpels. Er meldt i Pramms. Jet Action avsluttet bra. Seneschal fikk ikke det løpet han skulle, men skuffet nok uansett. Dette er imidlertid en hest som trenger mye arbeid, sa Jan-Erik Neuroth til overvoll.no etter løpene.