Knut V Rimstad har gått bort

Skrevet av Henning Døvle originaltekst. ,  08.04.2022
Artikkelbilde
Knut V Rimstad. Foto Hesteguiden.com

Knut V. Rimstad sovnet torsdag kveld stille inn i sitt hjem med familien rundt seg. Knut V. Rimstad ble 92 år gammel.

Knut V Rimstad bisettes i Undersbo kapell torsdag 21. april kl. 14.00.  Minneside.

Knut Rimstad startet rideskole i Larvik tidlig på 1960-tallet, og holdt, sammen med sin kone Annikken, det gående i over 45 år.

Like lenge hadde Knut trenerlisens på Øvrevoll, først som amatør, deretter som profftrener, en lisens han hadde til han passerte de 80. Utallige er de elever og ryttere som Knut Rimstad og bussen fra Larvik toget innover til Øvrevoll med. Få har rekruttert så mange til sporten som nettopp det Knut Rimstad har gjort.

Mange aktive i dag vil fortelle at de kom inn i sporten takket være Knut Rimstad.

Mange vil tenke på Pay The Fare, kalt Larviksekspressen, når de snakker om Knut. Pay The Fare vant 33 løp, 26 av de var på Øvrevoll.

Pay The Fare var Rimstads flaggskip gjennom karrieren, men det kom mange vinnerhester fra stallene på Hovland og Damgården. Ivrig ungdom lærte viktigheten av å jobbe, skape samhold, orden og glede. Det miljøet Annikken og Knut skapte gjennom årene, var gull verdt for hestesporten og ikke minst mange ungdommer i distriktet. De hadde et trygt sted å være.

Virksomheten på Damgården ble overdratt videre til entusiaster i 2010, og rideskolen går videre helt i Rimstad-parets ånd. Sommerkursene er fortsatt like populære, og ridekursene hver høst og sommer er nær alltid fulltegnet. Som regel er det ventelister.

Knut og Anniken Rimstad flyttet for noen år tilbake inn i ny leilighet like ved Hovlandbanen, altså tilbake der det hele startet.

Våre tanker går til familien. Vi lyser fred over Knut V. Rimstads minne.