Klar favoritt, har aldri vunnet på 1600 meter

28.04.2022
Artikkelbilde
Macjack og trener Arne O. Karlsen tok plass i vinnerpaddocken etter V4-4 sist. Andreas tapia e

Han vant overbevisende i årsdebuten på 2400 meter som et sistevalg. I dag kommer 2 Macjack (V5-5/V4-3) ut som et førstevalg på 1600 meter. En distanse han aldri har vunnet på. Kan det gå?

* 6-årige Macjack har startet 56 ganger og vunnet åtte. 16 starter på 1600 meter har gitt null seire. Kl. 13.30 i dag var han en 28-prosenter i spillet.

- 1600 dirt er det verste som er. Det er litt kort, og det kan gå for fort. Vi prøver å unngå fronten, da kan han bli stum til slutt. Men hvis han "puller" for mye, er det mulig at vi havner der uansett, sier Arne O. Karlsen som alltid er rutinert og detaljert i sine analyser. Både før og etter løpene. Han fortsetter: - Det var ned i klasse sist. Da fikk han et fint løp, han er ingen 2400-hest og vant for første gang på distansen sist. 1750 til 2200 meter er hans beste. Gikk ned i klasse sist og gjør det samme igjen. Han er i ekstremt god form, det samme er jockeyen. Og går det noenlunde rolig fra start, kan det bli ny seier. Men som sagt; det spørs hvordan løpet går?

Nøkkeljockey i dag?  Andreas Tapia Dalbark, som rir 2 Macjack (V5-5/V4-3, 28-prosenter), har startet sesongen strålende: To seire på Øvrevoll sist og fire så langt i Sverige. Han vinner på høyoddsere og satte inn lite betrodde Couples i Listed-løpet Spring Mile på Jägersro. Sitter på alle Tina Smiths hester i dag - i tillegg til rittet på Macjack. Tapia Dalbark rir neppe blankt torsdag, det ville være en overraskelse.

1 Youonlyliveonce (V5-3/V4-1, Willa Synøve Schou Marcussen, 15-prosenter) var ute på 1600 meter i sesongdebuten i løpet som ble vunnet overlegent av stallkameraten Tambora Queen. Lå kantrende utvendig, men «stoppet noe jævli’ på slutten» - for å sitere trener Annike Bye Hansen.
Hun velger å ligge litt lavt foran torsdagens start, denne gang er distansen 1100 meter:
- Han fikk ikke noe bra løp sist og ble nok sliten. Men han går med håndbrekket på, og dette er en hest vi rett og slett må finne ut av. Det er en del «issues», og det er en feig type som er redd for alt. Sprint mener jeg skal passe, men jeg tror egentlig ikke det er noe for spillerne denne gangen. Når det er sagt: Hvis han går til det han kan, skal han vinne dette løpet. Dette er en hest med superkapasitet; han bør kunne 90 pluss. Møter City Code og Prince Of Tides, ellers er det «ymse», sier trener Annike Bye Hansen til rikstoto.no.
Hun hadde både opp- og nedtrur på åpningsdagen: Tambora Queen vant i utklassingsstil. Possession brøt ned i løpsdagens siste løp.

* - Banen blir som sist, det blir mye vanning før løpene, sier baneansvarlig René Naustdal til rikstoto.no.

Silja Støren kommenterer dagens sjanser for rikstoto.no
- 2 London Rock
(V5-3/V4-1, Manuel Martinez, 14-prosenter) er droppet litt. Ok trippelsjanse, og jeg blir heller ikke forbauset om han skulle vinne. Har jobbet veldig bra og pleier å gå bra på denne tiden. Er god fra start. En tøff løpsstrategi, men det er sånn han går. City Code og ev. Prince of Tides i mot.
- 1 Klint (V5-5/V4-3, Manuel Martinez, 14-prosenter) har tatt det siste løpet fint. Jeg har mer tro på ham i dag enn sist. Er nok best på gress, men går også brukbare løp på dirt. Skal ligge der oppe fra start. Macjack er en riktig favoritt på prestasjonen sist - så får vi se. Min er ikke sjanseløs.

TOBIAS HELLGREN kjører igjen de 37 milene fra Skara til Øvrevoll. Han jakter stadig trenerseier nummer 100. Det har kladdet mer i sesongstarten enn han hadde håpet og ventet. Men han og makker Anna Pilroth regner med at det blir "snurr" igjen ganske snart. Hellgren-stallen ligger jevnt på 20 i seiersprosent, og i år ser materiellet bedre ut enn det har gjort noengang. Det betyr at Hellgren-hestene er spillbare utover. Én seier så langt, Dragonfly på Bros åpningsdag, er fasiten så langt. I dag har Hellgren-stallen tre på Øvrevoll. To av dem er ute for å lære, 5 Isidor Almqvist (V5-5/V4-3) er vinnersjansen.

Tobias Hellgren kommenterer dagens sjanser. 
 
- 5 Salita (V5-2, Maikel Navarez Bravo, 1-prosenter) og 6 Circus Girlfriend (V5-2, Anna Pilroth, 3-prosenter) behøver begge rutine. Den siste er noe bedre enn den andre. Nr. 7 og nr. 8 gjør opp i dette løpet.
- 5 Isidor Almqvist (V5-5/V4-3, Anna Pilroth, 14-prosenter) er som sagt dagens vinnersjanse fra oss. Men han var dårligere enn forventet sist, og jeg har brent med fem spillefavoritter så langt i sesongen. Isidor Almqvist har vunnet på 1100 så den har fart. Macjack er en naturlig favoritt i løpet etter seier sist.

CATHRINE ERICHSEN var av kollegene tippet som en nøkkeltrener den første løpsdagen. Men smultringen kom. I dag skal selvfølgelig "The First Lady" passes.

Her er Cathtrine Erichsens kommentarer i dag:  
5 Fredde (V5-1, P-A Gråberg, 11-prosenter) ble for ivrig i boksene sist. Skal gå godt på denne distansen. Løpet er helt åpent.
2 Buckybelle (V5-2, P-A Gråberg, 15-prosenter) gjorde ingen glad i fjor. Er bedre nå. Men det ser vanskelig ut å gjøre noe med nr. 8 og nr. 7.
3 Saffina (V5-2, Muriel Silva Machado, 2-prosenter) er ute for å lære. Kan være trippelaktuell. Ikke mye som skiller mine to. 
- 2 C Moon (V4-2, V5-4, P-A Gråberg, 24-prosenter) var bra til andre sist, men møter spesialister på 1100 og dirt nå. En liten ADHD-hest som er meldt i Forsommerløpet. Er ute for å få fart i kroppen. Kommer til å måke på til slutt - så får vi se hvor langt det rekker.
- 7 City Code (V5-5/V4-3, P-A Gråberg, 28-prosenter) er min beste sjanse i dag. Har utviklet seg og trener fint. Har imidlertid ingen fordel av å stå utvendig: Lange kliv og stor aksjon. Kan selvfølgelig vinne løpet.

 NATHALIE MORTENSEN blinker ut 5 Golders Green (V4-4, 15-prosenter) som sin beste sjanse i dag.