Silja: "Hvis han vil, så vinner'n!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  21.04.2022
Artikkelbilde
Deecider vinner for Carlos Lopez. I dag rir Manuel Martinez. Foto: Hesteguiden.com

Silja Støren starter tre  "og har litt tro på alle". Men den hun helst vil vinne med i dag er 5 Deecider i V5-5/V4-3, en 6-prosenter kl. 12. - Hvis han vil, så vinner'n, sier Silja til ovrevoll.no.


- Aller helst vil vinne med...? Det må du forklare, Silja?

- Hvis 5 Deecider (V5-5/V4-3, Manuel Martinez) vinner i dag på dette formtallet, kan det komme en seier til. Og det hadde jo vært bra! Tallet nå er nok for lavt, vant i årsdebuten i Sverige i fjor fra høyere formtall. Men jeg gir ingen garanti, han er gammel og smart og kan bli komfortabel. Og han går bedre med pisk, men har jo vunnet også uten på Øvrevoll. Vi prøver å gå foran, men det er ikke sikkert at han kommer dit. Han pleier imidlertid å være i bedre humør tidlig på året. Så vi håper på tet. Og han har sett kjempefin ut i trening. Så jeg har trua, sier Silje.

Hun vurderer de to andre starthestene:

- 7 Klint (V5-3/V4-1, Manuel Martinez, 6-prosenter i V5-spillet kl. 12.00) er ute på 1100 meter. Går like bra på 1100 som på 1600. Jeg har sagt tidligere at jeg hadde tro på ham som min første vinner. Og Klint kan jo vinne i dag, men jeg er ikke 100 prosent sikker på ham. Kan trenge løpet. Vi prøver å få ham godt med fra start. Han kan bli komfortabel hvis han blir liggende bak.

- 5 Seven Nation Army (V5-4,V4-2, Manuel Martinez, 28-prosenter) er ikke formtoppet, det er "no pressure" på ham. Skal ut 17. mai. Men han ser kjempefin ut og kan uansett være der. Men dette løpet er åpent, han møter gode hester. Skal ligge andre, tredje, fjerde - og Manuel må holde ham rolig, sier Silja fra Melkeveien på Vettakollen før løpene.

* Deecider vant i sesongstarten i fjor (2. mai på Jägersro med Oliver Wilson) fra formtall 67. Står på 63 nå. Har seks seire på 57 starter. Er nå 7 år og har vunnet for Alan Wallace (4), Carlos Lopez og Oliver Wilson.


Pass på Willa! Hun hadde en knallsesong i fjor, lærlingchampion, og en fjerdeplass på jockeystatistikken med 14 seire. Willa Synøve Marcussen Schou, fra Stavern og Larvik, er absolutt aktuell for vinnerpaddocken i dag. God rytter som tar av to kilo, ingen dårlig kombo.

Hun blinker ut to ritt for ovrevoll.no: 

- 5 Astron (V5-3/V4-1, Annette Stjernstrand/Nathalie Mortensen trener, 24-prosenter) går gode løp. Nathalie Mortensen pleier å ha hestene tidlig i orden. Regnes.

- 2 Possession (V4-4, Annike Bye Hansen trener, se Hesteguidens bilde over, 14-prosenter) har jeg vunnet med, vant også greit for meg. Har jeg ridd i trening for Annike nå, kjennes fin ut. Kan være spennende i dag, Annike har vel sagt at dette kan være hennes første vinner i år. Jeg nevner også at jeg også har ridd en annen Annike-hest i trening; 8 Youonlyliveonce (V5-4/V4-2, 5-prosenter). den kjennes også fin ut og bør kanskje ikke glemmes. 1 Precious (V5-1, Niels Petersen, 52-prosenter) som Carlos Lopez rir i dag kjenner jeg også fra treningen. Dette er en fin hoppe som helt klart kan vinne. Men den er grønn, det skal nevnes, sier Willa til ovrevoll.no.

  

Cianti et spørsmålstegn. Parhestene Tobias Hellgren og Anna Pilroth (se Svensk Galopps bilde over), begge 31 år,  er på plass på Øvrevoll med fire hester. Tobias ble femmer på trenerstatistikken, Anna tok samme plasssering blant rytterne på Norges eneste galoppbane i fjor. Øvrevoll-spillerne lener seg ofte på duoen fra Skara - og det er ingen dårlig duo å lene seg på. Tobias jakter forøvrig trenerseier nummer 100 i dag.
I utgangspunktet trodde nok 31-åringen mest på 6 Chianti (V5-2), en 12-prosenter kl. 13.00 i dag.
En rask hest med lave 46 i formtall. Problemer har imidlertid dukket opp. Cianti kom til Hellgren-stallen i februar, men fikk det Tobias kaller "en tråkig sårskade". Stod med feber i forrige uke og feber også i går kveld. Tobias hadde planlagt å stryke, men Cianti har kommet seg. "Blodverdiene på Cianti ser ok ut idag på morgonen så hon får åka med", skriver Tobias i en sms til ovrevoll.no. "Mycket osäker för spelarna dock", legger han til.

Tobias Hellgren kommenterer de andre tre:

- 8 Houston Heat (V5-3/V4-1, 6-prosenter) gjorde ingen lykkelig i den siste starten. En gammel mann uten lyst til å springe i den starten. Jeg var mer skuffet over ham enn glad over seieren med Dragonfly da jeg reiste hjem. Trener utrolig bra og møter ikke allverdens motstand. Skal ikke glemmes, men var fryktelig dårlig sist. 

- 2 Ede's Garrinchi (V5-5/V4-3, 39-prosenter) var vel 1 eller 2 i syv av startene i fjor. Kommer til å klatre i klasse. Er ingen treningsnarkoman, men trener bedre i år. Satt litt fast som snaut slått i siste starten på Øvrevoll på avslutningsdagen i fjor. Gimme Love vant. Ede's Garrinchi regnes i dag.

- 9 Dragonfly (V4-4, 41-prosenter) vant på Bro. Kontret sammen med Anna og jeg skal ikke ta noe bort fra prestasjonen deres, de hadde ikke gitt opp. Men lederhesten stoppet veldig mye. Har fordel av løp i kroppen og ned i klasse nå. Men mye vekt, det er ikke verdens største hest, og sporet er dårlig. Nevner det. Men regnes uansett med vinnersjanse, sier Tobias Hellgren. 

Øvrevoll-debutant. Mathilde Depuy er ny for Øvrevoll-publikummet. 21-åringen rir tre i dag. Jobber for Niels Petersen, har tidligere jobbet for Kahlil De Burca og Patrick Wahl. Èn seier på syv starter i Sverige. - Jeg gleder meg, men kjenner foreløpig ikke til hestene jeg skal ri, sier hun til ovrevoll.no. Mathilde var et andrevalg på Are Hyldmos 3 Macho Maja (V5-2) kl. 14.30, en 25-prosenter.

* Mye vanning, fin bane, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no kl. 14.00 i dag. 

Nøkkeltrener igjen? Cathrine Erichsen ble toer på trenerstatistikken i fjor. På det som ble fjorårets åpningsdag i mai vant hun tre. I dag er munnbindet borte (se Hesteguidens bilde over), men vinnerappetitten forsvinner aldri.
Cathrine, opprinnelig fra Frogner, kan bli dagens åpningsdagens nøkkeltrener igjen.
Hennes hester er spillbare alle dager i uken: Fire av stallens 34 hester starter i dag, alle ris av Per-Anders Gråberg. Cathrine og P-A, mer rutine går det ikke an å be om. P-A vant to på Bro onsdag og rir alltid den korteste veien til mål. Cathrine blinker ut 12-årige 1 Fredde (V5-5/V4-3, 14-prosenter kl. 14.30) som stallens beste sjanse, kanskje et litt overraskende valg. Møter en tung favoritt i 2 Ede' Garrinchi, det gjør spilleverdien fin på Fredde.

Her er Cathrines kommentarer:

- 7 C Moon
(V5-1, 13-prosenter) er en liten hest som blir bedre og bedre. Spennende avstamning. Har vært bra i jobb og har masse energi. Men praten går på nr. 1 til Niels Petersen som er en sannsynlig vinner. Også Wido Neuroths hest, nr. 3, skal være bra. Så det blir nok vanskelig å vinne løpet. Men C Moon kommer til å selge seg dyrt.

- 4 Purple Ace (V5-4/V4-2) gleder jeg meg til å se. Vant på dirt 29. oktober. Skadet seg ellers før Voter i fjor. Har trent fint og skal regnes i et løp med mange bra hester. Raphael Freires hest, nr. 7, skal være godt forberedt. Ris av Muriel Silva Machado fra Brasil. Han jobber for meg, dette er en god rytter.

- 1 Fredde (V5-5/V4-3, 14-prosenter) er som sagt min beste sjanse. Står på 58, har stått på 76. Er fin i beina, ser bra ut og er i kjempehumør. Dette kan gå.  

- 5 Two Times (V4-4, 4-prosenter) er sterk og fin og behandlet i ryggen. Litt ned i handicap, høy vekt. En seig type. Vi får bare se her, sier Cathrine til ovrevoll.no.

* Wido Neuroth sender ut 3 Sugar Crust (V5-1, Willa Synøve Markussen Schou, 8-prosenter) og 6 Silvana (V5-4/V4-2, Malin Holmberg, 7-prosenter)  - Jeg tror ikke jeg har noen vinner i dag. Ikke før neste løpsdag, sier Wido Neuroth til ovrevoll.no

Del på Twitter     Del på Facebook     dekor Tips en venn!     dekor Utskrift