«Du er allergisk. Mot hester!»

Skrevet av Birger Christensen,  06.04.2022
Artikkelbilde
Silja Støren er klar for sin andre sesong som galopptrener. Ridd løp har hun gjort siden 2005. Foto: Hesteguiden.com

Beskjeden fikk Silja Støren som liten. Ingen morsom beskjed å få. Heldigvis vokste hun av seg allergien da hun var 12-13 år. Ellers hadde ikke saken om hestejenta fått denne vinklingen.

SILJA STØREN

Seier med Dark Pride. Silja har drevet med litt dressur, sprang, og islandshest, men fra 2004 ble det kun galopp. Året etter red hun sitt første løp, og i 2007 kom den første seieren: Det var på ryggen av Dark Pride, senere samme år seiret hun med Barrizatino. Det var litt ekstra stas, for den eide hun selv!
I 2014 og -15 tok Silja to strake championater som amatørrytter.
Det medførte at hun fikk sjanser til å ri Fegentri, en stor opplevelse. 

DEN SATT! Silja Støren, fra Melkeveien på Vettakollen, setter inn Dark Pride for andre gang. Dette bildet er fra 2011, Silja vant sitt første løp på samme Dark Pride i 2007.
Foto: Hesteguiden.com

Turene et minne for livet. - Husker spesielt godt et ritt i Deauville. Fikk rideordre om å ri "full pinne" hele veien. Jeg gikk til tet, og da jeg så meg tilbake, var de andre 20 lengder bak. De kom litt nærmere, men over mål hadde jeg 8 lengder til gode. Det var ingen favoritt, så det var kjempegøy. Vant også et stort araberløp på skimmelen Muhal, og i det hele tatt var alle turene et minne for livet.

Trenerambisjoner. Første stopp på Øvrevoll var hos Ivi Jegsen. De lengste oppholdene hadde hun hos Are Hyldmo og Isidro Vergara, fine år begge steder.
Men før sesongen 2021 vokste tanken frem om å satse på treneryrket.

Seier på Derby-dagen. - Synes vel at det gikk ganske bra. Vi startet med det vi hadde. Fikk noen spennende norskoppdrettede 2-åringer og handlet inn Klint og Seven Nation Army fra Sverige. Da sistnevnte vant sitt første løp på Øvrevoll, satt jeg selv på ryggen. Noen uker senere kom han til start på Derbydagen. Det ble dagens desidert mest spennende løp. Det skilte hals-hals-hals fra første- til fjerdehest, og med Seven Nation Army som vinner! Å vinne på Derbydagen var stort, Enda bedre var det å se måten han vant på. Han fightet som en løve, utrolig gøy, forteller nå 32-årige Silja.

- Nå skriver vi 2022. Hvordan  ser det ut på stallen?

- Synes det ser fint ut. Har fått noen nye eiere og spennende unghester. Blant 2-åringene har Carrara og Dixie Dean kommet lengst, de ser riktig fine ut. No Compromise og Queen of Antarktis lover godt blant 3-åringene. Førstnevnte var treer i Skandinavisk mesterskap på Derbydagen bak meget gode Hear the Drums og Semper Fi. Queen of Antarktis endte opp med fire strake andreplasser og sikter mot Forsommerløpet. London Rock går gjerne bra på våren, og jeg håper og tror at det blir et tidlig besøk i vinnerpaddocken.

- Og hvem blir den aller første vinneren fra din stall i år?

- Det er ikke så lett å svare på. Tror jeg prøver Klint, Trener fint og synes formtall 71 ikke er avskrekkende.