Bra vær - som vanlig

Skrevet av Birger Christensen,  21.08.2022
Artikkelbilde
MÅTTE FIGHTE: Starlight Song, favoritten, måtte fighte for seieren i The Heatherwold Cup.

Sjelden har værmeldingen vært dårligere enn foran Derbydagen. Men det var først helt mot slutten av dagen nedbøren dukket opp. Selv om det bøttet ned i forkant av Derby, må man si seg fornøyd. 

* Dessuten var det en rekke flotte prestasjoner.

Etter tre strykninger ble det kun fire hester til start i The Heatherwold Cup. Likevel ble det et severdig oppgjør. Det sørget Starlight Song og Nuevo Estrella for.

- Hun var så ivrig, at jeg lot henne gå tidlig. Det var bare bra at Nuevo Estrella kom opp på siden, for hun svarte fint opp. Starlight Song vant sikkert, og kanskje er hun en Derbyhest neste år, sa Jan-Erik Neuroth. Men jammen var Nuevo Estrella god også.

* - Det var kanskje vår sikreste vinner for dagen, så det var godt med en fin start, supplerte Bente Jordanger.

Cotton Eye Joe

STERK VINNER: Cotton Eye Joe og Carlos Lopez som vinner det første av fire løp søndag.
Foto: Hesteguiden.com

I fjor debuterte Hear the Drums i Skandinavisk mesterskap på Derbydagen. Det endte i en skrellseier til drøyt 20 i odds. Nå vant helbroren Cotton Eye Joe i debuten, og for en seier. 

- Han er litt vrien i startboksen og kommer til å tape fra start, sa Niels til meg, berettet Morten Myhre. Han er pytt og panne i Stall Trick or Treat, og nå har de fått en flott toåring.

- Jeg tror at han blir vel så god som broren, sa nevnte Niels med Petersen til etternavn.

Fort Dodge og Would She var gode som de nærmeste til den flotte vinneren. Alle på trippelen har nok mye å hente utover høsten.

Herewegodandy

MER CARLOS: Herewegodandy er det lille nødvendige, en hals, foran Simmy's Copshop. Foto: Hesteguiden.com

Gode sprintere møttes i V64-3. Det munnet ut i en flott duell mellom Herewegodandy og Simmy's Copshop. Carlos Lopez var i siget, og Herewegodandy vant med liten margin. Etter at fire løp var gått hadde duoen Petersen/Lopez tatt tre vinnere. 

- Nå ruller det på. Herewegodandy har mer å gå på, men dette var et skritt i retning, sa Niels. For to år siden ble det seier i Heatherwold med samme hest, så han har gått bra på Derbydagen før.

 Simmy's Copshop gikk et kjempeløp til annen, og det var ikke langt unna at seieren gikk til Enebakk.

Admiral De Vega

TALENTFULL HEST: Admiral de Vega vinner foran Harrier Hawk. Foto: Hesteguiden.com

Admiral de Vega sørget for at generalprøven foran Derby ble best mulig. Väsby Häst AB, Annike Bye Hansen og Jacob Johansen vant to timer i forkant av Derby, der Hard One to Please sto med samme eier, trener og jockey.

- Han er en veldig talentfull hest. Dette var kun den tredje starten i karrieren, og jeg tror han blir veldig bra, sa Annike etter seieren. Stallen hadde vist flott form med Takeko og Youonlyliveonce, og nå kom den første seieren. Det var den tredje gangen en treåring vant et handicap mot eldre hester i år.

Chef La Adare ©hesteguiden.com

SESONGENS TREDJE: 4-årige Chef La Adare tok sesongens tredje seier søndag. Jockey Jana Kolackova tok sin første i 2022. Foto: Hesteguiden.com

Chef La Adare gikk forrige søndag en veldig flott supersprint til tredje i Gøteborg. Nå traff hun starten perfekt og ledet her meter med flere lengder. Det ble Sundvollen foran Enebakk i amatørløpet. 

- Dette var gøy. Hun er veldig rask, og jeg nøt turen, sa Jana Kolackova. Hun fikk et flott armbåndsur for jobben.

- Jeg vet at hun kan. Hun traff starten og fikk et løp hun likte, sa Helle Bakken, som gledet seg over sesongens tredje seier.

I Rest My Case ©hesteguiden.com


I Rest My Case var storfavoritt til den første utgaven av Drømmemilen for de norske treåringene. Da hoppa la inn spurten tidlig på oppløpet, var spenningen fort over. 312 000 kroner var den strålende førstepremien til Stall Ella, Øien gård, Jacob Johansen og Annike Bye Hansen. Jannicke Dahl på Skreia var svært fornøyd med andrepremien på 156 000.

- Jeg var klar på at det hadde vært flaut om vi ikke hadde vunnet dette løpet, sa Annike. - Tror ikke at hun hadde dummet seg ut i selve Derby, men nå ble det som det ble. Det var deilig at det gikk bra, var Annikes siste kommentar før Derbyfeltet gikk i startboksene.

Quagmire ©hesteguiden.com

STALLDOBBEL: Innvendige Timo Nurmos er nese bak stallkameraten Quagmire. Foto: Hesteguiden.com

Den strålende løpsdagen ble avsluttet med et flott stayerløp. Løpet ble en stor suksess for Caroline Malmborg. Hun tok en flott dobbel med Quagmire og Timo Nurmos.

- Quagmire elsker Øvrevoll. Dette var den tredje seieren på to måneder på banen. Når det nå ble en dobbel, var jeg selvsagt utrolig fornøyd, sa Stockholm-treneren.

Dermed var en fantastisk løpsdag over. De som var utendørs en drøy halvtime før Derby uten beskyttelse, ble våte. Men det var tross alt en fantastisk Derbydag på alle måter.

* Fem seire på Niels Petersen, tre på Annike Bye Hansen, og én vinner til Wido Neuroth, Caroline Malmborg og Helle Bakken.