Derbydagen er over - nå kommer høsten

Skrevet av Birger Christensen,  30.08.2022
Artikkelbilde
Chef La Adare vant på Derbydagen

Torsdag skriver vi september. Når løpsdagen er over, har det vært avviklet 20 løpsdager i år. Det gjenstår da ti spennende dager gjennom høsten. Vi tar oss først noen betraktninger rundt den store dagen for en drøy uke siden.

For hvilken dag det ble! Sjokkvinneren fra Svensk Derby, Hard One to Please, var ikke lengre noe sjokk. Tvert i mot, etter hvert en ganske klar favoritt. Fra samme stallen fulgte I Rest My Case opp med en like overlegen seier i Drømmemilen. Til sammen vant de to hestene hos Annike Bye Hansen med 30 lengder, og Annike taklet rollen i rampelyset svært bra. Fra en sjetteplass på listene før Derbydagen er hun nå en klar nummer to.

Den andre treneren med en unik Derbydag var Niels Petersen. I V64 ble det seier i fem av de seks løpene, med King David i Marit Sveaas' Minneløp som den mest verdifulle. Det tolvte strake trenerchampionatet er i rute, og seieren til King David var den sjette strake triumfen til Niels i Marit Sveaas' Minneløp. 

På hesteryggen tok Carlos Lopez fire strake seire i de fire første V64-løpene. Men Jacob Johansen ville ikke være dårligere, Først seier med Admiral de Vega, deretter et ekte hat trick i de tre siste løpene. Dermed er Jacob nærmest Carlos blant jockeyene, og enda mer imponerende. 50-åringens seiersprosent er i overkant av 34!

Vinnende trenere i tillegg til de nevnte var Wido Neuroth og Caroline Malmborg, på hesteryggen gikk Oliver Wilson og Jan-Erik Neuroth til topps. Glemte vi noen?

Ja, kanskje den treneren og rytteren som husker løpsdagen aller best. Helle Bakken og Jana Kolackova glemmer nok ikke Derbydagen 2022 så lett.

 

Der la vi Derbydagen bak oss. Nå kommer høsten, og løpene torsdag er varierte. Vi antyder en pen utbetaling i V65, kanskje til og med riktig bra. Vi kommer til å følge treåringene litt ekstra utover. Som årgang ikke spesielt sterk tross noen topper. Men for tre uker siden hadde kun en treåring (Lyanna TG) vunnet i handicapløp mot eldre hester. Så vant Pure Charmer, og på Derbydagen ordnet Admiral de Vega opp. Torsdag prøver vi med Saffina fra Cathrine Erichsens stall. Ingen klink vinner, men det er som mange unghester på denne tiden en hest i fin utvikling.

 

Det er både gress- og sandløp i skjønn forening på torsdag. Snart blir det ikke gressløp mot slutten av kvelden, for i løpet av september blir det fort mye mørkere. Da er det godt å ha sandbanen som i starten i 1984 het flisbanen. Der er det fint flomlys og mulig å holde på frem til sesongslutt torsdag 17. november