Sølv i Derby - flott dag likevel

Skrevet av Birger Christensen,  07.08.2022
Artikkelbilde
Titanna var en klar vinner av søndagens utgave av Dansk Derby. Hear The Drums, ridd av Carlos Lopez og trent av Niels Petersen tok sølvet. Jan-Erik Neuroth på ryggen av Amanda sikret en delt bronse på Klampenborg. Foto: Skjermdump.

Det ble ikke seier i Derby for Hear the Drums, Niels Petersen, Carlos Lopez og Stall Trick or Treat. Likevel ble dagen høyst vellykket med seier til Could Be King, King David, Ascot Brass og Brunello.

* Iron Butterfly sikret dobbelt bak Ascot Brass, og Hear the Drums var god toer i Derby.


Stor dag for Tapia Dalbark og Kelp

Hoppa som slo Hear the Drums heter Titannia. Hun tok sin vane tro teten og førte i et meget beskjedent tempo. Likevel ble det avstand ned til hovedfeltet hvor favorittene befant seg. Hear the Drums gikk bra oppløpet, men var egentlig ikke nær ved å hente inn lederen. Dermed kunne dyktige Andreas Tapia Dalbark juble for seier. Jublet gjorde så visst også trener Lars Kelp (se skjermdumpen over). At han begynner å bli dreven i faget, skjønner man når vi forteller at Lars ble jockeychampion på Øvrevoll i 1981. Det er 41 år siden!

«Vi skal slett ikke klage»

- En meget god dag for stallen, så vi skal slett ikke klage, oppsummerte trener Niels Petersen. 

Could Be King var stor favoritt i sprintløpet. Og seier ble det, men ikke med stor margin. El Guanche var bra på gress for første gang i Skandinavia, og sistevalget Marchi gikk trolig sitt livs løp.

- Det gikk fort for Could Be King på den raske banen. Men han gjør ikke mer enn han må, og det var godt nok for seier. Nå er det Polar Cup på Øvrevolls Derbydag og Bro Park Sprint på Stockholm Cup-dagen vi sikter mot, sa en fornøyd trener i etterkant. Carlos Lopez red et fint løp på vinneren - for dette var ingen walk over.

«Kongen av Klampenborg»
King David er det sagt mye pent om. Det er fortjent. I Pokalløb lå han pent plassert til ut på oppløpet. Da satte Oliver Wilson inn støtet. Selv om Good Fortune gikk et flott løp til andre, ble seieren sikker. Ikke så lett som i fjor, da seieren ble på syv lengder. Men "Kongen av Klampenborg" var dog klart best.

- Banen bør være på den gode siden. Er den det, gjør han alltid sitt beste. Stockholm Stora Pris, Swedish Open Mile og Pokalløb er en fin fasit, oppsummerte Niels etter seieren til en av Skandinavias aller beste milere. Nå er det Marit Sveaas' Minneløp om to uker der han vil være en av favorittene.

Sikkert for P-A og Ascot Brass

- Skulle gjerne sett at det hadde gått enda litt fortere fra start. Men da hun fikk fritt frem ut på oppløpet, ble det sikkert.

Ordene tilhører Per-Anders Gråberg, som loste Ascot Brass inn til sikker seier i hoppeløpet Fawzia Stakes. Han er for oss nær knyttet til Ascot Brass, som jockey på hoppas ni første starter i Skandinavia. Nå hadde Per-Anders ikke ridd Ascot Brass i løp siden Øvrevolls Derbydag i fjor, da det ble seier. Iron Butterfly ble fin toer og dermed en dobbel Petersen. Careless Whisper ble strøket, ellers hadde kanskje stallen tapetsert pallen.

Tre til Carlos
Etter at Derby var i mål, noterte vi tre seire på Niels Petersen. Men da hadde vi ikke regnet med Brunello. Hun avsluttet sylhvasst og nådde akkurat frem på streken. Carlos Lopez tok sin tredje dagsseier og er klar toer bak Oliver Wilson på Klampenborg.