Generalprøve på sand

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2022
Artikkelbilde
Perfect Illusion ©hesteguiden.com

Torsdag er det sandbanen som gjelder på Øvrevoll. Selvsagt en riktig avgjørelse med mindre enn tre døgn til vår store dag. Det blir en knalldag, mens mye av oppmerksomheten torsdag er knyttet til spillet. V65 er rett og slett temmelig vrien, V4 litt enklere siden antall hester er klart færre. Men det kan fort bli pene penger også i V4.

Vi fant vår banker i finalen, der Penny Lane har herjet stort i sommer. Sist trodde vi hun skulle vinne for fjerde gang på rad, men Harrier Hawk snek seg foran. Den løpsdagen hvor løpene ble flyttet til sand, vant Penny Lane helt suverent. Selvsagt står hun tøffere til etter hvert, men vi tror det kan være en seier til på gang.

 

Som statistikkene i programmet viser, er det veldig jevnt mellom amatørene i toppen. Mie Blichfeldt og Ida Tandberg leder med to seire hver. I fjor vant Charlotta Ericsson med tre triumfer, i år tipper vi at det må minst fire seire til for å gå til topps. På eiersiden blant amatørene har Nathalie Mortensen og Gina Mathisen henholdsvis seks og fem seire. Dette er en duo som imponerer oss sesong etter sesong.

 

Carlos Lopez leder blant jockeyene, men Willa Synøve Schou og Manuel Martinez puster i nakken. Også Anna Pilroth og Jan-Erik Neuroth holder fint følge, og Jacob Johansen er høyere på listen på Øvrevoll enn på mange år. Vi gleder oss til å se hvordan tallene fortoner seg når Derbydagen er over.

 

For trenerne er stordagene enda viktigere. Der går championatet på innridde penger, og søndag er det lønningsdag. Niels Petersen leder som vanlig og vinner sikkert også. Men fra Raphael Freire som toer og ned til Annike Bye Hansen på sjette, kan det endre seg i morgen, men aller mest søndag. Det er svært viktig hvordan Hotline Bling, Duca di Como, Quebello, I Rest My Case, Pas de Faux og Hard One to Please gjør det. Men trolig er det meste klart om toppen, Petersen marsjerer mot sitt 12. strake championat.