King David var kongen i Sveaas

Skrevet av Henrik Glimo Hansen/Norsk Rikstoto og Tom W. Johannessen,  21.08.2022
Artikkelbilde
King David og kretsen rundt i vinnerpaddocken. Foto: Eirik Stenhaug

For sjette året på rad kunne Niels Petersen hygge seg i vinnerpaddocken etter Marit Sveaas Minneløp. Forhåndsfavoritten King David og Oliver Wilson hadde full kontroll i storløpet.* En forbedret Valence sørget for tempo, 3-årige Hotline Bling fulgte på plassen bak. Dette stemte med forhåndsanalysen av løpet.

Gjør det lett for rytteren
- Vi kom litt tidlig foran da jeg trodde at Match Maker skulle dra oss lengre frem. Det er en god hest som gjør det lett for rytteren, oppsummerte Oliver Wilson, fast rytter for den danske eieren Mme Fernande. King David debuterte med seier som 2-åring for Marc Stott. Var forøvrig lite betrodd i spillet (!). Året etter ble han toer i Dansk Derby i 2018 og har siden hatt en fantastisk karriere med 5,2 millioner kroner innridd.

Værgudene på parti
– Alle våre hester satt godt til og så ut til å være i de posisjonene de skulle være. King David kom litt lettere foran enn jeg trodde, og da måtte Oliver bare dra unna. Jeg forventet ikke at det skulle bli så lett, men desto gledeligere var det, oppsummerte Petersen. Han var litt bekymret for banen på vegne av King David, men værgudene var på Petersens parti og holdt regnet unna. Dagen ble definitivt bedre enn han kunne drømme om.
Niels og storløpsdager, kombinasjonen er litt uslåelig.

* De fire første V64-løpene gikk til Petersen-stallen, alle med Carlos Lopez som stødig styrmann. 

* Simply Minds fra Hanne Rådstoga ble ellers toer i Sveaas-løpet, Match Maker (Cathrine Erichsen) tok bronsen. 

Favoritten sviktet
Duca Di Como var klar favoritt til å ta sin fjerde strake seier i Giant Sandman Polar Cup (L), med 250 000 kroner til vinneren. 7-åringen hadde dog en dag langt under pari og kunne ikke gjøre noe med Could Be King, som på enkelt vis vant fra posisjonen utvendig.

– Det var en seier som satt langt inne. Jeg setter utrolig pris på eierne, for i dag var det en skuffende dag med to gode hester som ikke kunne komme til start. Det var et bra plaster på såret, sa Petersen og siktet til Tuwaiq, Kick On og eierne Elkær Stutteri

– Could Be King har vært fryktelig god i år. Når man setter en trykk på Duca Di Como er det ikke alltid den samme hesten, og banen var til vår fordel i dag. Jeg skal ikke ta noe fra konkurrentene, men i dag synes jeg han var overlegen, sa dansken etter seieren på to og tre kvart lengde. Carlos Lopez satt i salen.

Cathrine skuffet, men fattet
Treneren til favoritten Duca Di Como var skuffet, men fattet etter nederlaget. – Han var jeg ikke fornøyd med i dag. Jeg synes han galopperte dårlig. Vi var veldig fornøyde med ham, men det var tydeligvis ett eller annet som ikke stemte for Duca Di Como i dag, for han var ikke seg selv. Sånn er det – det er levende dyr, påpekte en Cathrine Erichsen..

– Han var jeg ikke fornøyd med i dag. Jeg synes han galopperte dårlig. Vi var veldig fornøyde med ham, men det var tydeligvis ett eller annet som ikke stemte for Duca Di Como i dag, for han var ikke seg selv. Sånn er det – det er levende dyr, påpekte en Cathrine Erichsen.

Skandinavias beste hoppe overbeviste
4-årshoppa Iron Butterfly gikk fra sisteplass til førsteplass over oppløpet i Lanwades Stud Stakes (L), med 150 000 kroner til vinneren, og vant med en lengde til Takeko som ble et større og større stallskrik i forkant. Men dengang ei.

Imponerende 2-åring
I Skandinavisk mesterskap for 2-åringer imponerte Cotton Eye Joe, helebror til fjorårsvinneren Hear The Drums. I likhet med sin bror debuterte han i løpet og vant på overlegent vis – selv med flere lengder tap fra start.

* Jevnt og tett ble det imidlertid i Anora Handicap, men på streken var Herewegodandy det nødvendige foran Simmy’s Copshop.* I Polar Cup ble City Code firer med en entusiastisk Märtha Louise som en del av heiagjengen. Märthas forlovede; Durek Verrett debuterte også på Øvrevoll denne Derby-søndagen.
Foto: Eirik Stenhaug