Norske favoritter på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  26.08.2022
Artikkelbilde
Starlight Song

Søndag er det SM-dag på Bro. Men de to største favorittene kommer fra Norge. Starlight Song og Hear the Drums i V64-4 og V64-6 har fine oppgaver, og vi tror sjansen for å innfri er stor.

- Starlight Song vant The Heatherwold Cup på Derbydagen. Det blir litt tette starter, men jeg tror det skal gå bra. Thunder Sea har fått en liten skade, og da ble det Starlight Song i stedet. Thunderey vant dette løpet i 2020, og Mystery Night seiret i fjor. Nå satser vi på tre strake og tror det kan gå. Tror nesten at Bro passer bedre enn Øvrevoll med en flatere bane og bedre svinger, beretter Jan-Erik Neuroth.

 

Hear the Drums kommer ut i V64-finalen. Det er 400 000 svenske kroner i førstepremie, løpsdagens klart største seierssjekk. Den sikter Niels Petersen på.

- Det ble feil i Dansk Derby, hvor han mistet en fremsko i starten og senere fikk en vanskelig reise. Selv om det er Breeders om to uker (11.september) som er høstens største mål, har jeg stor tro på seier. 2100 meter mener jeg skal være en perfekt distanse, sier Niels. Mujawi Ghost og Disraeli ser verst ut i mot, men Jan-Erik advarer litt mot Amanda. Perlen-hesten står hos Jessica Long i Skåne og er  fin form.

- Hun var bra som tredje i Dansk Derby og synes hun bør vurderes relativt tidlig, mener Jan-Erik.

 

Fra Stall Petersen er toårige Pinerolo en spennende debutant, mene Give Me Space utfordrer Starlight Song. Let's Go Crazy og

Safari Blues møter god motstand i V64-2.

- Pinerolo trener bra, men er vanskelig å sette inn i løpet. Er svenskfødt, og da blir det naturlig å starte på Bro. Let's Go Crazy har gått bra hele tiden siden 2000 Guineas. Er i toppen, men her er det noen som er vanskelige å vurdere. Safari Blues kan litt mer enn sitt formtall, men konkurransen er tøff. Give Me Space debuterte fint, og kanskje kan hun gi favoritten litt kamp.

 

Stall Neuroth har kun Starlght Song i V64. Men i første løp debuterer svært spennende Ami de Vega. Og Seneschal og Silvana dukker opp mot slutten av dagen.

- Er kanskje litt ekstra spent på Seneschal. Det er tre uker til Stockholm Cup, og han har gått flere gode løp på Bro Park. Her møter han Espen Hill og Master Bloom (Cathrine Erichsen), og jeg tror på en god sjanse. 2100 meter er nok ingen fordel, vil like de ekstra 300 meterne i Stockholm Cup. Tror han kommer til å gå et fint løp, kan vinne, mener Jan-Erik. Det kan også Silvana i siste løp.

 

Raphael Freire tar med seg Brazuca til Bro. Gikk bra til annen sist på Øvrevoll. Møter Starlight Song og Give Me Space. Kanskje tøft å vinne, men vi glemmer ikke løpene til Hotline Bling og Semper Fi på Bro i fjor.